Deseto izdanje manifestacije “Pula pleše” 2022. ove subote

Deseto izdanje manifestacije Pula pleše, čiji je cilj predstaviti sve plesne udruge i klubove s područja Pule, održat će se u subotu, 1. listopada 2022. godine s početkom u 19 sati na Portarati.

„Ovo je prilika da Pula dobije prekrasan zabavni program koji sada već godinama uveseljava naše sugrađane i goste kojih tijekom rujna još uvijek ima. S druge strane djeca našeg grada mogu vidjeti jedan dio ponude plesnih aktivnosti koje postoje u Puli kao dio bogate ponude izvanškolskih aktivnosti,“ izjavila je Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule.

Pula pleše je od samih početaka odlično prihvaćena manifestacija kojom se Pula može ponositi jer se na jednom mjestu okupe svi koji se plesom bave ili žive ples u našem gradu. Brojni su klubovi i udruge koje svojim radom i nastupima promiču Pulu na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima ili plesnim manifestacijama. Ovom prilikom i građani imaju priliku vidjeti koje bogatstvo mladih plesnih snaga imamo u Puli. Naravno, posebna zahvala ide prema učiteljima i plesnim pedagozima koji svoje znanje nesebično dijele mladima kroz svoj dugogodišnji rad.

U ime Grada Pule i svoje osobno ime poruku podrške uputila je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin svim plesačima i sudionicima manifestacije: „Uvijek ćemo podržati ovu hvalevrijednu manifestaciju. Programe koji uključuju sport, umjetnost i edukaciju djece uvijek treba podržati i poticati.“

U subotu će sudjelovati oko 220 plesača iz 10 plesnih udruga Pule. Robert Slacki, koordinator manifestacije ispred TZG Pule istaknuo je: „Na Portarati će u subotu nastupit Breakdance studio AB Original, KUD Tasa – Plesni studio Art Dance, Studio UPBEAT, Studio Sence & Dance, Plesni studio Cool step, Plesni studio Infinity, Plesni studio Saltatrix, Fresheels by Klara Pergolis i Plesni studio Pirueta Medulin – Pula. Posebni gosti bit će djeca iz plesne skupine Happy feet Osnovne škole Veli Vrh.“

Plesači će svoja umijeća predstaviti u 18 plesnih točaka, a program u subotu (1.10.2022.) počinje u 19 sati na Portarati.

Pula pleše je manifestacija koje se organizira već desetu godinu s pauzom za vrijeme trajanja pandemije. Organizatori su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule i Alphera d.o.o. iz Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest