Kazališno gostovanje Aleksandra Bančića iz INK Pula u Medulinu

Dječji tjedan u općini Medulin započinje u centru Šantadur u Medulinu, uz sjajnog Aleksandra Bančića iz INK Pula i njegov „Kantuôn Ćakuluôn“

Dječji tjedan koji se svake godine obilježava u prvom tjednu u listopadu, u općini Medulin započinje u ponedjeljak 3. listopada, zanimljivim kazališnim gostovanjem u centru Šantadur u Medulinu (Katikulić l1).

U ogranizaciji udruge Sakramenski u suradnji s udrugama Format i Mutila, u Medulin dolazi sjajni kazališni glumac i pedagog Aleksandar Bančić iz Istarskog narodnog kazališta Pula. Najmlađoj medulinskoj publici predstaviti će se sa svojim autorskim projektom i dvije izvedbe – „Kantuôna Ćakuluôna“ – pripovjedno kazališnim nastupom u kojem Bančić kao glumac i pripovjedač velikog iskustva objedinjuje priče, mitove i legende iz cijele Istre, koje publici prenosi koristeći se nizom istarskih dijalekata. Time gledatelje upoznaje s Istrom, njenom poviješću i vrijednom kulturnom baštinom kroz dva značajna elementa; priče i legende koje u sebi čuvaju istarski način života, međuljudske odnose i običaje te lokalne istarske govore i narječja, kao jedinstvena jezična bogatstva koja gledateljima (i slušateljima) otvaraju vrata najskrivenijih i najposebnijih istarskih mikrosvjetova.

Bančić će u Medulinu idućeg ponedjeljka, 3. listopada, na ograđenoj zelenoj površini centra Šantadur, izvesti dva „Kantuôna Ćakuluôna“, prvi s početkom u 10:30, a drugi u 11:30 sati, te ovime organizatori pozivaju najmlađe sumještane i posjetitelje da se pridruže jednoj od izvedbi, a obje su, zahvaljujući potpori Općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin besplatne.

Događaj je organiziran u sklopu projekta „Dupla doza vitamina B(aština) i K(ultura) za zdravije pojedince i zajednicu, te podprograma „Glazba i smijeh za dušu i tijelo (+kazalište i film), Volume 2“.

Odgovori

Pin It on Pinterest