Prorektorica izv.prof.dr.sc. Mirjana Radetić Paić otvorila izložbu Manfreda Franza Friedricha Wimmershoffa

U sklopu međunarodne kulturne suradnje Simfonijskog orkestra i mješovitog zbora iz Njemačke  – Confido vocale & camerata e.V. i Mješovitog akademskog pjevačkog zbora Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u srijedu, 12. listopada  otvorena je izložba njemačkog umjetnika g. Manfreda Franza Friedricha Wimmershoffa  u prostoru Fakulteta ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković Pula.

Nazočne je pozdravila i otvorila izložbu prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju , izv.prof.dr.sc. Mirjana Radetić Paić

Umjetnine g. Wimmerschoffa predstavljaju jedinstvena djela nastala na računalu, a zatim otisnuta na platnu koja predstavljaju povezanost između budućnosti i tradicije s modernom umjetnosti.  Svoju inspiraciju autor pronalazi u svakodnevnim pojavama s kojima se susreće. Jedna od takvih su priroda, hrana ali i svi ostali prikazi. Mnoga djela su ukrašena Swarovski kristalima, pravim zlatnim listićima ili svjetlucavom prašinom tako da zaista sjaje na sunčevoj svjetlosti.

Izložba se može pogledati do 15. listopada 2022. godine. u prostorima  Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te Turističke zajednice grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest