Putopisac Tomica Kristić ponovno u Puli!

Autostopom po svijetu s Tomicom Kristićem

Putopisac Tomica Kristić još jednom stiže u Pulu: novu putopisnu knjigu Autostopom po svijetu, drugi dio trilogije, predstavit će u Knjižnici Veruda u petak, 21. listopada 2022. u 19 sati.

Autostopom po svijetu nastavak je knjige Putovanje u Međuzemlje, koja je predstavljena na 74 putopisna predavanja diljem Hrvatske, a ujedno i u našoj knjižnici. Kao i za prošlog puskog gostovanja, u predstavljanju pridružit će mu se supruga Lucy.

Tomica Kristić već nekoliko godina aktivno se bavim putopisnim projektima i pisanjem. Zadnji takav projekt koji je ostvario bilo je četverogodišnje putovanja svijetom, gdje je autostopom iz Hrvatske putovao sve do Novog Zelanda. Druga knjiga trilogije o putovanju autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda, koje je trajalo četiri godine i protezalo se kroz 25 država, putopisac nas pričom vodi u veliki broj tropskih zemalja Jugoistočne Azije, kao što su Vijetnam, Laos, Tajland, Malezija, Indonezija, Filipini, Istočni Timor… ali i na dalek kontinent, Australiju.
Autor vrluda prostorima i različitim društvenim slojevima u kojem puno više životnosti i smisla nalazi u slamovima, prašnjavim cestama, ilegalnim radnim logorima i neoskvrnutim predjelima nego li u onome što bi se moglo nazvati uobičajenom standardom vizijom materijalizmom zarobljena zapadnjačkog uma.

Više o autorovim putešestvijama možete pročitati na njegovim mrežnim stranicama Facebooku Instagramu.

Odgovori

Pin It on Pinterest