Održano XIX Natjecanje vatrogasnih ekipa “Medulin 2022.”

Ove subote, 22. listopada 2022. održano je XIX. Natjecanje vatrogasnih ekipa „MEDULIN 2022“.

Ukupno se prijavilo 18 vatrogasnih ekipa koje su se natjecale u 5 različitih vježbi. Natjecanje je i službeno otvorio načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, pozdravivši sve vatrogaskinje i vatrogasce zaželjevši im sreću na natjecanju, ali i u svakodnevnim intervencijama. Vježbe su se održavale na području Općine Medulin, tako se prva vježba gašenja požara održala u spilji na Monte Kopama (Gornji Kamenjak), druga vježba potrage za unesrećenom osobom u uvali Pinižule (Kamenjak), treća vježba spajanja usisnog voda u uvali Plovanije (Kamenjak), četvrta vježba spašavanja iz prometne nezgode na Šćuzi te peta i posljednja, vatrogasni poligon u dvorištu DVD-a Medulin. Natjecanju je prisustvovalo kao što smo već rekli 18 ekipa i to iz cijele Hrvatske ali i Slovenije.

Tako su se na kraju ovih izazovnih vježbi sve ekipe okupile u domu DVD-a Medulin uz skromnu zakusku i zabavu. Na kraju su podijeljene nagrade za najbolje muške i najbolje ženske ekipe. U muškoj kategoriji 3. mjesto pripalo je DVD-u Remetinec, 2. mjesto JVP Opatiji dok su se za prvo mjesto izborili dečki DVD-a Rakovec. U ženskoj je kategoriji 2. mjesto osvojila ekipa DVD-a Tuhelj, dok je 1. mjesto zasluženo pripalo ekipi DVD-a Varaždinske Toplice. Uz načelnika Ivana Kirca i predsjednika Marina Mihovilovića, podjeli nagrada prisustvovao je i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Natjecanje se održalo kao i svake godine pod pokroviteljstvom TZO Medulin, ali i naravno uz pomoć Općine Medulin, a ove godine pokrovitelji su bili i  „I&M Transport“, „Taxi Sky Premantura“ i „ Karig Pula“. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u ovom već tradicionalnom natjecanju te se veselimo idućem jubilarnom dvadesetom natjecanju vatrogasnih ekipa u Medulinu.

Odgovori

Pin It on Pinterest