Općina Medulin s djelatnicima i mještanima prikupila 17 doza krvi na 5. akciji dobrovoljnog darivanja u Medulinu!

Općina Medulin u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pula organizirala je 5. akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Medulinu. Akcija se održala u petak, 21. listopada 2022. godine u prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin – 3mc na medulinskoj placi, gdje su svi zainteresirani mogli u vremenu od 9 do 16 sati donirati dozu krvi, jedinog nezamjenjivog pripravka u medicini, koji nije moguće dobiti na drugačiji način nego donacijom dobrovoljnih darivatelja. O važnosti doniranja krvi govori i činjenica da se 1 dozom krvi može spasiti čak 3 života, a donosi i zdravstvene dobrobiti za samog darivatelja.

Kao i svakoj akciji do sada, dobrovoljnom darivanju krvi pristupili su djelatnici Općine Medulin, Med eko servisa i Buže d.o.o. te mještani općine. Općina Medulin ovu akciju organizira već 3. godinu za redom,  s ciljem promoviranja mogućnosti darivanja krvi kako djelatnicima Općine, općinskim poduzećima i ustanovama, tako i svim mještanima. Od samih djelatnika Općine je i krenula inicijativa da se ovakva darivanja organiziraju u prostorima Općine, kako bi ljudi s područja općine mogli sudjelovati u većem broju, bez potrebe da odlaze u Pulu, gdje se inače krv može donirati svakog četvrtka od 9,00 do 17,00 sati (dnevni odmor od 13,30 do 14,30), u obnovljenim prostorima Gradskog društva Crvenog križa, na adresi Trg istarske brigade 14 (zgrada Herculaneae).

Iako pojedini zainteresirani djelatnici i mještani nisu mogli pristupiti darivanju krvi, prikupljeno je čak 17 doza krvi, a posebno nas veseli brojka od 4 nova darivatelja koji su u petak, po prvi puta donirali krv! Uz pomoć ove akcije i prikupljenih doza krvi moći će se spasiti čak 51 život! Bravo Medulin!

Uz zahvalu svima koji su se odazvali, Općina Medulin zahvaljuje i pulskom Crvenom križu i njegovim volonterima, kao i medicinskom timu KBC-a Rijeka, koji su realizirali akciju koja život znači. Općinski načelnik Ivan Kirac uputio je zahvale i svim dobrovoljnim darivateljima s područja općine i uopće, a posebno onima koji su se okuražili i darovali krv po prvi puta! Tom prilikom pozvao je i mlade ljude te sve zdrave mještane da se uključe u nadolazeće akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Medulinu koje se održavaju dva puta godišnje, a kojom svaki pojedinačni darivatelj može spasiti 3 života!

Odgovori

Pin It on Pinterest