Policija provodila pojačane aktivnosti povodom Martinja

Foto: ilustracija

Na istarskim prometnicama zabilježen je veliki broj prekršitelja koji su upravljali pod utjecajem alkohola

Kako je bilo najavljeno, od 11. do 14. studenog, povodom narodnog običaja krštenja mošta (”Martinja”) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija je provodila pojačane aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

U navedenom razdoblju na području Policijske uprave istarske evidentirano je deset prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe zadobile su lakše tjelesne ozlijede, a u tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola. 

Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su 631 vozača. Iz prometa je isključen 71 vozač i pet vozila, a utvrđen je 191 prekršaj:

•             upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 60 prekršaja

•             nekorištenje sigurnosnog pojasa – 38 prekršaja

•             nepropisna brzina – 29 prekršaja

•             korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 21 prekršaj

•             neregistrirano vozilo – 4 prekršaja

•             upravljanje vozilo za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja- 5 prekršaja

•             upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje- 6 prekršaja

•             ostali prekršaji – 28 prekršaja

Umaška je policija 12. studenoga oko 4.20 sati u naselju Monterol za upravljačem automobila Citroen, pulskih registracijskih oznaka zatekla i kontrolirala 26-godišnjaka, za kojeg je utvrđeno kako automobilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2.32 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je kažnjen s 10.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Pulska je policija pak 13. studenoga u 00.40 sati na kolniku Šišanske ceste zatekla i zaustavila automobil Volkswagen, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem policijski službenici su utvrdili kao je vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1.86 promila te mu je izrečena novčana kazna od 10.000 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Odgovori

Pin It on Pinterest