Advent u Puli – L’avvento a Pola započinje ove subote!

u povodu manifestacije „Advent u Puli – L’avvento a Pola“ održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin, uvodno je kazala da se ovogodišnji koncept temelji na kulturnoj, zabavnoj, glazbenoj i gastro ponudi a cijeli centar Pule će od 26. studenog do 8. siječnja obilovati programima za sve uzraste, s naglaskom na programe za najmlađe. Od novosti na Adventu istaknula je žive jaslice na Trgu sv. Tome i rezidenciju Djeda Mraza na Forumu, kao i Park grada Graza; cjelovitu lokaciju namijenjenu najmlađima. Od glazbenih programa u Istarskom narodnom kazalištu izdvojila je koncert Radojke Šverko 21. prosinca i tradicionalni program humanitarnog karaktera „Božić u INK“, na kojemu će 23. prosinca nastupiti Jacques Houdek. Puljane i Puljanke očekuju tri dočeka Nove godine; onaj u podne na Portarati s Miom Dimšić i večernji s Ninom Badrić uz Le Monde i DJ Jan Plexy, dok će na Kaštelu godinu ispratiti Cubismo, uz Belfast Food i DJ Teddy Lee,.

Glazbenoj ponudi nadovezala se ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, Tanja Miličić, koja je predstavila program na Portarati. Program započinje 26. prosinca sa Kuzma & Shaka Zulu a nastavljaju Messerschmitt, ABOP, Whiskey Train, Antitodor, Eletrical Zhbrufadors, Atomsko sklonište, Nipplepeople, Lutke na koncu, Jonathan, Pips Chips & Videoclips, Let 3, Nola, Rifft Eu i Freaktion te The Night Express. Na Portarati će se održati i Gitarijada 15. prosinca, a legendarni sastav Pankrti nastupat će 22. prosinca. Dio je to glazbene ponude koje neće nedostajati ni na tradicionalnim jutrima na Tržnici, odnosno kod fontane u Ciscuttijevoj s glazbenim adventskim vijencem. Održat će se i tradicionalni i izvrsno posjećeni Doček Sv. Nikole na Bunarini, 6. prosinca i doček Djed Mraza u pratnji moto kluba Twin Horn, a od 10. prosinca besplatno će prometovati i adventski vlakić. U Parku grada Graza odvijat će se brojni zabavni programi i predstave uz veseli luna park. Za slanje božićnih želja na raspolaganju će biti Poštanski ured Djeda Mraza. Na Forumu će se 3. prosinca otvoriti klizalište koje će biti u funkciji do 8. siječnja. Na dan otvorenja klizanje je besplatno, a cijena redovne ulaznice iznosit će 10kn u jutarnjem i 15kn u poslijepodnevnom terminu. Najam klizaljki iznosi 5kn, a cijena popularnih medvjedića za pomoć pri klizanju 10 kuna. Radno vrijeme od nedjelje do četvrtka je od 9 do 22 sata, odnosno petkom i subotom od 9 do 23. I ove godine, u suradnji s pulskim školama i vrtićima, ali i predškolskim i školskim institucijama cijele Puljštine, radnim danom od 9 do 13 sati osigurano je besplatno klizanje za djecu za organizirane skupine, uz prethodnu najavu. Za kraj je pozvala organizatore koji nisu još prijavili svoje planirane programe u prosincu da se priključe pulskom adventskom kalendaru.

Direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je posebnost pulskog programa s obzirom na velik broj programa za djecu. Najavila je ovogodišnji program na Kaštelu koji i ove godine potpisuje Visualia; na vanjskim zidinama i u atriju Povijesnog i pomorskog muzeja Istre popularni mapping započet će s programom od 26. prosinca petkom i subotom od 17 do 22, odnosno za vrijeme školskih praznika svakodnevno do 30. prosinca. Atrij muzeja bit će obogaćen popratnim instalacijama i svjetlećim tunelom, a bit će osiguran i okrjepljujući punkt za roditelje.

Program koji će se svakodnevno ažurirati možete pronaći na stranici www.adventupuli.hr

Odgovori

Pin It on Pinterest