Jako nevrijeme zahvatilo Pulu – sve službe su na terenu

Pulu je u noći s 21. na 22. studenoga 2022. godine i tijekom jutra zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom. Sve dežurne službe komunalnih poduzeća Pragrande i Herculanea su na terenu, a obišao ih je i gradonačelnik Pule Filip Zoričić u pratnji direktora Pragrandea Kristijana Benčića.

„Obišli smo potencijalne „kritične“ točke, sve raspoložive snage naših komunalnih tvrtki su na terenu i promptno su reagirali. Pratimo situaciju s vremenom kako bi sve prometnice ostale prohodne i sigurne za naše sugrađanke i sugrađane“, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Državni hidrometeorološki zavod za područje sjevernog Jadrana najavio je crveni alarm, uz jaku kišu i olujno jugo, a u Puli je palo otprilike 11 milimetara kiše po četvornom metru.  Pod utjecajem jakog olujnog juga i izrazito visoke plime visina mora je do 60 centimetara viša nego je to uobičajeno. 

„Djelatnici Pragrandea spremno su izašli na teren te su i sada u redovitom obilasku niskih zona područja grada. Interveniralo se u dijelovima Splitske Ulice kod Veslačkog kluba gdje je more s rive prelijevalo na prometnicu, kao i u dijelu Flaciusove Ulice kod Stare tržnice, odnosno kod parkirališta“, rekao je direktor Pragrandea Kristijan Benčić.

Osim visoke plime teškoće s odvodnjom stvara i vjetar koji velike količine lišća nanosi na slivnike te djelatnici Pragrandea čiste slivnike od nanosa u Polikarpovoj ulici, 43 istarske divizije, Partizanskom putu, Trg Republike te užem centru grada.

„Obzirom na jako jugo koje će, prema prognozi, do sredine dana biti u pojačanju, interventne ekipe Pula Herculanee su na terenu gdje rade na uklanjanju polomljenih grana i stabala s prometnica i nogostupa. Do sada se interveniralo na srušenom stablu ligustruma kod stare robne kuće koje je palo jutros nešto prije 8 sati  i zapriječilo jedan prometni trak“, kazao je direktor Herculanee Robi Fuart.

Dodao je kako će nastaviti s intervencijama prema potrebi, a manje polomljene grane uklanjaju u organiziranoj ophodnji grada. Djelatnici Herculanee također „osiguravaju“ i kontejnere kako ne bi završili na prometnicama, a odvoz miješanog, selektivnog i krupnog otpada ide po programu.

Pulski vatrogasci zasad nisu imali većih intervencija.

Odgovori

Pin It on Pinterest