Grad Pula osigurao svojim građankama i građanima 170 komada sadnica voćaka u sklopu akcije  „Zasadi stablo, ne budi panj!“

Rok za prijavu do 30. studenog  2022. godine

U okviru nacionalne akcije sadnje stabala „Zasadi stablo, ne budi panj!“, koja se održava tijekom studenog 2022. godine, Grad Pula i ove je godine osigurao svojim građankama i građanima 170 stabala voćaka za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova.

Građankama i građanima na raspolaganju su trogodišnje voćke i to 100  komada maslina, 60 stabala smokvi i  10 sadnica nara.

Zainteresirani za besplatnu dodjelu stabala voćaka,  trebaju  se prijaviti na e-mail Udruge  za zaštitu okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!”: istarska@zasadistablonebudipanj.hr, kao i prethodnih godina, te zatražiti jedno stablo od ponuđenih i dostupnih sadnica voćaka.

U zahtjevu je potrebno navesti ime i prezime, adresu i kontakt telefon.  Zahtjeve je moguće podnositi na navedeni e-mail do 30. studenog  2022. godine ili do podjele svih dostupnih 170 sadnica.

Građanke i građani koji putem e-maila, upućenog Udruzi za zaštitu okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!” iskažu interes za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova, bit će obuhvaćeni popisom koji će Udruga dostaviti Gradu Puli, a stabla voćaka građani će moći preuzimati u gospodarskom dvorištu Herculanee u Valmadama od početka prosinca nadalje, o čemu će biti pravovremeno obaviješteni putem mrežnih stranica i medija.

Osim podjele stabala voćaka za sadnju u sklopu okućnica i privatnih vrtova, u okviru akcije sadnje stabala, Grad Pula posaditi će stabla i na javnim zelenim površinama u Valturskoj ulici, čime će se doprinijeti povećanju zelenog fonda grada i neposredno utjecati na ublažavanje klimatskih promjena i smanjenje emisija ugljičnog dioksida.

Svako novo posađeno stablo postaje dio „obitelji“ od već više tisuća stabala koja su posađena u posljednjih desetak godina na području Pule. Samo je u proteklih godinu dana, u  razdoblju od rujna 2021. do rujna 2022. godine,  posađeno čak 360 stabala na javnim površinama i više od  600 grmova i trajnica.

Uz 360 već posađenih stabala i  170 stabala, koja će posaditi građani u svojim vrtovima u okviru akcije „Posadi stablo, ne budi panj“, kao i još 10-ak stabala koja će biti posađena na javnim površinama do kraja ove godine, ukupno će biti posađeno oko 540 stabala na zelenim površinama naše Pule u zadnjih godinu dana.

Odgovori

Pin It on Pinterest