Policija privela sedam osoba zbog preprodaje droge

U jednom slučaju dvojica muškaraca su, zbog nezadovoljstva kvalitetom droge, uz prijetnju pištoljem tražili nazad svoj novac

Pulska je policija provela kriminalistička istraživanja nad ukupno sedam osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Prvo kriminalističko istraživanje provedeno je nad 27-godišnjakom i 53-godišnjakom, dok je drugo kriminalističko istraživanje provedeno nad 37-godišnjakom, 42-godišnjakom, 45-godišnjakinjom, 52-godišnjakinjom i 60-godišnjakom.

Policijski službenici su 2. prosinca oko 22.25 sati u Radićevoj ulici u Puli zaustavili automobil Toyota, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 27-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio 53-godišnjak. Prilikom nadzora, 27-godišnjak je kod sebe posjedovao 0.3 grama marihuane, a 53-godišnjak 50 grama amfetamina, zbog čega su obojica uhićeni i dovedeni u prostorije policijske postaje. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da se bave preprodajom droge osumnjičeni muškarci su u večernjim satima 3. prosinca privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Drugo kriminalističko istraživanje započelo je nakon što je policija 3. prosinca oko 17 sati zaprimila dojavu da su u stan u Koparskoj ulici došla dva muškarca s pištoljem. Utvrđeno je kako se radi o 37-godišnjaku i 42-godišnjaku koji su, nezadovoljni kvalitetom kupljene droge, s pištoljem tražili od 52-godišnjakinje i 60-godišnjaka da im vrate novac. Policijski službenici uhitili su dvojicu muškaraca, a pretragom stana 52-godišnjakinje i 60-godišnjaka pronašli su 13.7 grama amfetamina, 32.4 grama marihuane i 552 grama rezanog duhana. Policijski službenici također su utvrdili da je od muškarca i žene drogu kupila 45-godišnjakinja koja ju je onda dalje dala 37-godišnjaku i 42-godišnjaku, a koji su nezadovoljni kvalitetom, zahtijevali povrat novca, s obzirom da se i sami bave preprodajom droge.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 4. prosinca u večernjim satima, policijski službenici su u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske  priveli 37-godišnjaka i 42-godišnjaka zbog sumnje da su preprodavali drogu, ali i zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iznuda. Preostale navedene osobe privedene su u pritvorsku jedinicu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Odgovori

Pin It on Pinterest