Održan kick off sastanak o zelenoj urbanoj obnovi Pule

Partnersko vijeće jednoglasno usvojilo nacrte Plana razvoja i Akcijskog plana za razdoblje od 2020. do 2030. godine

U petak, 16. prosinca 2022. godine u prostorijama Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održana je druga sjednica Partnerskog vijeća Grada Pule. Pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi, ujedno i lokalna koordinatorica pozdravila je sve prisutne i istaknula zadovoljstvo odazivom na sjednicu.

Tom je prigodom predstavljen nacrt Plana razvoja Grada Pule za razdoblje 2020.-2030. godine i nacrt Akcijskog plana za razdoblje od 2020. do 2030. godine. Riječ je o strateškom dokumentu koji se intenzivno izrađuje posljednjih godinu dana, a sam tijek izrade i sadržaj predstavili su izrađivači dokumenta iz tvrtke Urbanex iz Zagreba.

Članovi Partnerskog vijeća usvojili su jednoglasno nacrt Plana razvoja Grada Pule za razdoblje 2020.-2030. godine i nacrt Akcijskog plana za razdoblje od 2020. do 2030. godine. Sljedeći koraci, obuhvaćaju stavljanje dokumenta na javno savjetovanje što će uslijediti početkom sljedeće godine.

Lokalna koordinatorica Anja Ademi zahvalila je svim članovima partnerskog vijeća na aktivnom sudjelovanju, konstruktivnom dijalogu i doprinosu strateškom planiranju razvoja grada Pule.

Sjednici Partnerskog vijeća, prethodio je kick off sastanak na temu izrade Strategije zelene urbane obnove Grada Pule. Riječ je o strateškoj podlozi od značaja za grad Pulu i odnosi se na ostvarenje ciljeva razvoja zelene infrastrukture, integraciju rješenja zasnovanih na prirodi, unaprjeđenje kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, ostvarenje ciljeva energetske učinkovitosti, prilagodbe klimatskim promjenama i jačanje otpornosti na rizike te kao podrška općem održivom razvoju.

Za potrebe izrade Strategije Zelene urbane obnove imenovan je radni tim te su s predstavnicima izrađivača dogovoreni daljnji koraci izrade dokumenta koji se planira realizirati sljedeće godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest