Grad Pula dodijelio dva poslovna prostora Zaštitnoj radionici Tekop Nova bez naknade

Grad Pula dodijelio je dodatna dva poslovna prostora zaštitnoj radionici Tekop Nova na adresi Trg I. istarske brigade, u sklopu kompleksa zgrada nekadašnje vojarne Vladimir Gortan u naselju Šijana.

Dodijeljeni poslovni prostori nalaze se na istoj lokaciji do poslovnih prostora koje već koristi Zaštitna radionica Tekop Nova, ali zbog nedostatka prostora za obavljanje registrirane djelatnosti obratili su se Gradu sa zahtjevom za dodjelom dodatnih.

Upravni odjel za komunalni sustav i upravljanje imovinom pripremio je odluku kojom se uređuje zakup te ujedno način i vrijeme zakupnog odnosa poslovnih prostora, a koju je u konačnici odobrio gradonačelnik Filip Zoričić budući da djelatnost navedene ustanove predstavlja javnu potrebu i interes Grada Pule.

Odlukom o davanju u zakup poslovnih prostora Grad ustanovi za zapošljavanje osoba s invaliditetom daje u zakup dva gradska poslovna prostora u prizemlju zgrade, veličine 62 i 58 četvornih metara, i to bez naknade na određeno vrijeme od 10 godina.

Ustanovu Zaštitna radionica Tekop Nova 2003. godine osnovali su Grad Pula, Istarska županija i Savez samostalnih sindikata Hrvatske u svrhu zapošljavanja i rada osoba s invaliditetom, a s radom je započela u svibnju 2004. godine s osnovnom djelatnošću proizvodnje radne i zaštitne odjeće.

Osim što zapošljava osobe s invaliditetom, unatoč krizi u tekstilnoj industriji, Zaštitna radionica Tekop Nova uspijeva i dalje pozitivno poslovati.

Odgovori

Pin It on Pinterest