Održana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta

U Komunalnoj palači 21. prosinca 2022. godine održana je treća i posljednja sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pula – Pola  planirana za ovu godinu. Sjednicu je otvorila zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, koja je prigodno pozdravila sve sudionike. Sjednici su uz članove Vijeća za prevenciju kriminaliteta, prisustvovale Anica Idžaković ravnateljica  Dom za odgoj djece i mladeži Pula te Nada Crnković ravnateljica OŠ Kaštanjer.

Na sjednici se raspravljalo o aktualnim događajima na području grada Pule i unaprjeđenju proaktivnog pristupa u sprječavanju neželjenih događaja kao i generalne prevencije s ciljem podrške mladim osobama u rastu i razvoju. Pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule, Elvira Krizmanić Marijanović, upoznala je sve prisutne da Grad Pula radi na formiranju izvaninstitucionalnog centra za podršku mladima i roditeljima koji bi pružio dodatnu pomoć u svakodnevnim razvojnim i odgojnim izazovima sa kojima se susreću roditelji i mlade osobe. Posebno se razmatrala i dostupnost artikala koji se ne smiju prodavati maloljetnim osobama, te mogući načini sprječavanja takvih pojava kao i edukacije roditelja o novim trendovima zlouporabe artikala u slobodnoj prodaji. 

Vjekoslav Vukšić, načelnik Policijske postaje Pula, upoznao je sve prisutne sa stanjem sigurnosti na području grada Pule, koje je ocjenjeno kao zadovoljavajućim s padom kaznenih djela za 8,10 posto.

Sjednicu je zaključio Kristian Družeta, tajnik Vijeća za prevenciju kriminaliteta, čestitajući svima predstojeće blagdane i uputio želju da sljedeće godine Vijeće za prevenciju kriminaliteta bude još aktivnije u području prevencije s proaktivnim pristupom, koji dugoročno može donijeti potrebne društvene pomake te održati potrebnu razinu osjećaja sigurnosti i komunalnog reda na području grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest