Posađen drvored lipa posvećen dobrovoljnim darivateljima krvi

U četvrtak, 22. prosinca 2022. godine zasađeno je 20 stabala lipa (Tilia sp.) uz Šijansku cestu u dužini od oko 200 m. Sadnice su balirane, opsega 20-25 cm, visine od 4-5 m, uzgojene i školovane u rasadniku. Obzirom da se na predmetnom području već nalazi skupina lipa, kao i nekolicina ladonja (Celtis australis) ovom sadnjom nadopunit će se postojeći drvored i osigurati atraktivna vizura i ugodan hlad tijekom ljetnih mjeseci. U sadnji stabala su sudjelovali djelatnici Istra sjemena i Pula Herculanee.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić je prisustvovala sadnji zajedno s predstavnicima Istra sjemena i Pula Herculanee. Tom prigodom u ime Grada Pule zahvalila Istra sjemenu na donaciji 20 stabala lipa.

„Grad Pula je u znak zahvalnosti posvetio ovaj drvored dobrovoljnim darivateljicama i darivateljima krvi grada Pule koji na nesebičan način, svojim humanim činom daju najdragocjeniji lijek – krv, kojim spašavamo živote. Krv je lijek koji ne možemo kupiti, ali ga možemo dati“, poručila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić te najavila da će se iduće godine uz drvored postaviti ploča s posvetom.

Iz Istra sjemena su iskazali interes za nastavkom suradnje te spremnost za sudjelovanje u ovakvim akcijama.

Odgovori

Pin It on Pinterest