U Vodnjanu ugovore o stipendiranju potpisalo 13 novih stipendista

Danas je ugovore o stipendiranju potpisalo 13 novih stipendista Grada Vodnjan-Dignano, točnije devet studenata i četiri učenika srednje škole.

Od ove akademske godine 2022./2023. stipendije su osjetno veće – studenti mjesečno primaju 200 eura (prije je stipendija iznosila 800 kuna), odnosno 250 eura (prije 1.000 kuna) za prosjek ocjena od 4,5 na više. Stipendija za srednjoškolce iznosi 80 eura mjesečno.

“Velika mi je čast čestitati vam na postignutom uspjehu. Vi ste najbolji od najboljih, ponos vaših roditelja, ali i Grada. Stipendije koje ste dobili priznanje su vašeg rezultata i truda. Učite, usvajajte nove vještine i vratite se našem gradu. Ali isto tako nađite si vremena za opuštanje i uživanje jer se nalazite u naljepšem razdoblju vašeg života”, poručila je novim stipendistima zamjenica gradonačelnika Diriana Delcaro Hrelja u Vjenčanoj sali komunalne palače. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i voditeljica Odsjeka za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu Nensi Giachin Marsetič.

Na natječaju Grada Vodnjan-Dignano prema bodovnom je pragu pravo na stipendiju ostvarilo 15 novih stipendista. Međutim, dvoje su odustali od gradske stipendije s obzirom da su u međuvremenu ostvarili pravo na stipendiranje iz drugih izvora.

“Danas kreće uplata za prethodna tri mjeseca, a potom će svaki mjesec Grad izvršavati uplatu za ukupno 10 mjeseci stipendiranja”, naglasila je Diriana Delcaro Hrelja.

Grad Vodnjan-Dignano svoje stipendiste prati do kraja školovanja, sve dok korisnici imaju status redovnog studenta ili se redovno obrazuju. Tako uz 13 novih, Grad prati i još 31 korisnika iz prethodnih godina.

Odgovori

Pin It on Pinterest