Objavljeni rezultati javnog poziva za financiranje programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija

U petak, 30. prosinca 2022. godine na službenoj internetskoj stranici Grada Pule objavljeni su rezultati javnog poziva za financiranje programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija u 2023. od interesa za Grad Pulu.

Povjerenstvo za otvaranje i ocjenu prijava po javnom pozivu za financiranje programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija u 2023. od interesa za Grad Pulu zaprimilo je prijave od 17 nakladnika koji su predložili provođenje ukupno 27 programskih sadržaja, odnosno pet istraživačkih tema (18,50 posto) i 22 redovne teme (81,50 posto).

Po okončanju provedenog postupka, Povjerenstvo je dostavilo gradonačelniku Filipu Zoričiću izvješće o provedenom postupku otvaranja i ocjene prijava po javnom pozivu za financiranje programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija od interesa za Grad Pula-Pola u 2023. godini uz Prijedlog o donošenju odluke o odabiru pružatelja medijskih usluga elektroničkih medija po broju i visini potpore s kojim se gradonačelnik u potpunosti složio i s današnjim danom potpisao odluku.

„Izuzetno mi je drago da smo po drugi put proveli transparentan postupak financijskih potpora medijima koji objavljuju sadržaj od interesa za građane Pule. Sloboda medija temelj je svakog demokratskog društva i zato treba podržavati neovisne medije utemeljene na osiguravanju slobode informiranja i izražavanja. Također, vrlo je važno jačati položaj novinara, medijski profesionalizam te nastaviti borbu protiv širenja dezinformacija. Ovime smo pokazali vjerodostojnost kad je u pitanju povjerenje u medije i struku“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Grad Pula je za potrebe financiranja programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija u 2023. osigurao u proračunu iznos od 602.760,00 kuna, odnosno 80.000,00 eura. Svrha i cilj dodjele financijskih potpora je objava kvalitetnih programskih sadržaja od interesa za građane Pule.

Rezultati javnog poziva za financiranje programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija u 2023. od interesa za Grad Pulu mogu se pronaći na poveznici:

https://www.pula.hr/hr/novosti/natjecaji-i-nadmetanja/detail/24634/rezultati-po-javnom-pozivu-za-financiranje-programskih-sadrzaja-iili-istrazivackog-novinarstva-elektronickih-medija-od-interesa-za-grad-pula-pola-u-2023-godini/

Odgovori

Pin It on Pinterest