Jedriličarski klub Uljanik zlatni u Monaku!

Ekipa iz Jedriličarskog kluba Uljanik: Edi Jurman, Ema Grabar, Ivano Kaić i Matteo Matković predvođeni trenerom Dariom Klibom vratili su se sa svog drugog nastupa u Kneževini Monako kao ZLATNI pobjednici! 

Predivna četiri zimska dana dozvolila su organizatorima odraditi cijeli zamišljeni program na 13. izdanju Monaco Optimist Team Race-a.

U najgušće naseljenoj državi na svijetu – Monaku, odjedreno je 120 dvoboja u sistemu Round robin svaki protiv svakog gdje je 16 ekipa iz cijelog svijeta imalo prilike boriti se za ulazak u četvrtfinale!

Četvorka sa Bunarine odmah je od početka pokazala gdje im je mjesto i da nisu slučajno Prvaci Hrvatske već četvrtu godinu za redom u ovoj disciplini. Po srednjem i laganom vjetru od 5 do 12 čvorova uspjeli su u Round robinu svaki protiv svakog zauzeti ukupno 2. mjesto i 12 pobjeda i time su ostvarili pravo nastupa u četvrtfinalu protiv danskog kluba Faaborg, protiv kojih su upisali i zadnju pobjedu iz Round robina.

U četvrtfinalnom dvoboju četvorka s Bunarine uvjerljivo upisala još dvije pobjede protiv danskog kluba Faaborg i tako se kvalificirala u polufinale protiv švedskog KSSS kluba.

U polufinalnom dvoboju JKU Deep Blue četvorka uvjerljivo je upisala još dvije pobjede protiv švedskog kluba KSSS i s time si osigurala reprizu prošlogodišnjeg finala protiv reprezentacije SAD-a: “JKU CROATIE je u finalu protiv AMERIKE čulo se na razglasu u klubu!”

U finalu je američka reprezentacija povela sa 1:0 prednosti. Trener Dario Kliba znao je međutim što im treba reći u pauzi kako bi slijedeća dva dvoboja četvorka s Bunarina upisala dva boda na svoju stranu i tako postali pobjednici Monaco Optimist Team Race-a 2023. godine!

Treće mjesto pripalo je španjolcima koji su u malom finalu pobjedili šveđane sa 2:1.

Izjava Dario Kliba:

“Posebno mi je drago da smo i ove godine pozvani na ovu prestižnu internacionalnu regatu timskog jedrenja i da smo imali prilike pokazati koliko volimo ovu disciplinu! Vjerujem da smo opravdali organizatorima naš nastup”, smiješi se Kliba i dodaje “najslađe je da smo u finalu nakon poraza iz prvog dvoboja ipak smogli snage i mirnoće i pokazali amerikancima da već godinu dana čekamo revanš!”

Konačni poredak prve četvorice:

1. JK Uljanik Deep Blue Hrvatska 

2. US National Team  

3. Cambrils team  

4. KSSS team  

Odgovori

Pin It on Pinterest