Na novoj web stranici Centra podrške CP521 do svih informacija na jednome mjestu

Nakon što je u studenom prošle godine otvoren Centar podrške CP521 koji pruža socijalne usluge savjetovanja i pomaganja, organiziranja različitih aktivnosti i psihosocijalne podrške, kako smo i najavili, s radom je počela web stranica Centra podrške CP521 putem koje svi u potrebi za uslugama iz nekoliko sustava (zdravstvo, socijalna skrb, mirovinsko i dr.) mogu doći do informacija na jednome mjestu.

Centar objedinjava sve pružatelje socijalnih i zdravstvenih  usluga s područja Grada Pule, Grada Vodnjana, te Općine Medulin, Marčana, Ližnjan, Svetvinčenat i Barban, kako bi se što učinkovitije pružale informacije korisnicima s jasno definiranim obvezama za provođenje određenih usluga.

Radi se o inovativnoj socijalnoj usluzi koja je razvijena na Urbanom području Pula. Pružatelji usluga mogu zatražiti intervenciju CP521 kako bi riješili situacije koje se događaju u njihovim sustavima, a sve u korist rješavanja problema onih kojima je to potrebno.

U sklopu Centra razvija se programska platforma kojom se rješava problem nepristupačnosti informacijskih kanala i neprilagođenosti komunikacijskih i medijskih sadržaja osoba s invaliditetom i starijim osobama. Djelatnici koji rade s ranjivim skupinama su educirani, a javnost se  kontinuirano informira o problemima ranjivih skupina i važnosti aktivnog uključivanja istih u zajednicu.

Podsjetimo, Centar je otvoren na adresi Zagrebačka ulica br. 18 u Puli. U uredu su zaposlena dva djelatnika koji radnim danom od 8 do 20 sati dežuraju na info telefonu 521-522 i mailu cp521@pula.hr. Ured je u potpunosti prilagođen za osobe s invaliditetom te se može doći u uredovno vrijeme bez prethodne najave. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Grad Pula, a partneri na projektu su: Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre i Društvo distrofičara Istre – Pula.

Stranica je dostupna putem poveznice:

https://www.pula.hr/hr/uprava/upravni-odjeli-i-sluzbe/upravni-odjel-za-drustvene-djelatnosti-i-mlade/odsjek-za-socijalnu-skrb-i-zdravstvo/

Odgovori

Pin It on Pinterest