Najava prometne akcije kontrole sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela

U četvrtak, 20. siječnja od  9 do 13 sati, policija će provesti prometnu akciju kontrole korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola će u petak, 20. siječnja 2023. od 9 do 13 sati, provesti preventivno-represivnu prometnu akciju ”Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje”.

Tijekom 2022. godine Postaja prometne policije Pula-Pola utvrdila je 14580 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 2220 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te 3208 prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja, te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda  pri prometnim nesrećama stoga apeliramo na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom, te da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, budući da njihovo korištenje tijekom upravljanja vozilom značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja.

Odgovori

Pin It on Pinterest