Pogledajte što vas očekuje na ovogodišnjem pulskome karnevalu koji započinje 4. veljače!

Počinje peto godišnje doba, doba veselja i ludiranja za velike i male

Kad maškare preuzmu ključeve grada, počinje peto godišnje doba, doba veselja i ludiranja za velike i male. I ove će godine ključeve grada Pule preuzeti najmlađe maškarice, a u nikad bogatijem programu, svatko će moći biti baš ono što želi. Uz zabavu, šalu i ples, najmlađe maškare mogu osvojiti i nagradice. Tim povodom danas je organizirana tiskovna konferencija u prostoru TZ Pula gdje je direktorica TZ Pula, gđa. Sanja Cinkopan Korotaj predstavila program Pulski karneval.

Karnevalski program počinje u subotu 4. veljače programom namijenjenim upravo najmlađima i nastavlja se subotu nakon, 11. veljače. Tako će obje subote u 9.30, 10, 10.30, 11 i 11.30 sati ispred Arene kretati Veseli karnevalski autobus udruge Birikina s prigodnim programom. Pulapromet partner je u ovom programu i za maškare daje autobus i šofera. Obavezno sudionici moraju dan prije u vremenu od 8.00 – 17.00 sati ‘skoknuti’ do TZ-a Pule na Forum za preuzimanje karata za veseli autobus.

Za skriveno blago skupljaju se pečati na letku programa.  Prvi pečat može se dobiti ispred Arene od kuda kreće Veseli karnevalski autobus put Giardina gdje je predviđen iskrcaj uz doček Čarobnjakove družine kod kojih se dobiva drugi pečat.

Potom kreću put Trga Portarata gdje ih čeka Karnevalsko čarobiranje mađioničara Stefana  uz oslikavanje lica u Rozi make up corneru, čarobiranja koja počinju u 10.15, 10.45, 11.15, 11.45 i 12.15 sati i naravno – treći pečat!

Od Trga Portarata nastavlja se dalje uz pratnju Čarobnjakove družine prema  Parku grada Graza gdje mogu prisustvovati nastavi Škole za maškare Teatra Naranča koja počinje u  11.00, 11.30, 12.00., 12.30 i 13.00 sati.

Program Teatra Naranča predstavila je gđa. Katja Rabar koja je rekla da je za najmlađe maškare predviđena mala škola glume u sklopu koje će naučiti kako se ponašaju prave princeze kao i super junaci.  Za vrijedne đake u sklopu škole nagrada je –  četvrti pečat. S tako prikupljenim pečatima cilj je doći do Foruma i otkriti skriveno blago u TZ-u Pula gdje se dobije peti pečat. Za sve one koji prikupe bar četiri pečata slijedi nagrada u TZ Pula a jedna od nagrada skrivenog blaga biti će besplatne predstave Teatra Naranča u DKC Pula za dan 11.2. 2023. u 17.00 ili 18.00 sati.  

A da bi se i velike maškare dobro zabavile Karnevalska skupina Veli Vrh – Valmade za sve je pripremila vesele đireve u subotu 11. veljače i to po Valmadama od 10 do 11 sati i po Velom Vrhu od 11 sati, a ‘štala’ će potrajati sve do 19 sati gdje su svi dobro došli.

U petak 17. veljače u Areni će se održati već tradicionalni Dječji karneval za vrtićke i školske skupine s početkom u 10 sati u organizaciji Društvo Naša djeca kojeg je predstavila gđa. Ileana Zahtila Blašković i navela da Dječji karneval se organizira već 23 godine za redom, izuzev zadnje dvije godine stanke zbog pandemije.  Prijave su još uvijek u tijeku za vrtićke i školske skupine s time da ih do sada ima ukupno 700 djece prijavljeno za koje se priprema poseban  program uz animaciju Zemlje zabave. Za sve skupine planirane su krafne te poklon paket po svakoj skupini.  

Direktorica TZ Pule predstavila je Dječju maškaranu matineju koja će se održati u tunelu Zerostrasse  18. veljače od 17.30 do 21.00 sat –  dječju zabavu koju osiguravaju Zemlja zabave i Pula Nightlife. U sklopu dječje matineje u Zerostrasse biti će maskirani voditelji i animatori  te će se organizirati kreativne, poticajne a ujedno i djeci zabavne animacijske igre.

Uz zabavu, igre i light show, animatori će  poticati djecu na ples i na  koreografije.

Za one velike zabava pod maskama nastavlja se 18. veljače u Zerostrasse od 23 sata pod nazivom Carnival underground DJ party. U međuvremenu svi se mogu zagrijati na DJ punktovima pod nazivom „Masquerades in the city“ i to od 19 do 02  sata na Danteovom trgu, Portarati i Giardinima u suradnji s Pula Nightlifeom i lokalnim ugostiteljima koji će imati posebnu ponudu za posjetitelje.

Veliko finale za kraj, prije početka korizme, bit će u utorak 21. veljače kada će se na tržnici od 10 do 13 sati organizirati Pusna marenda s obrtnicima Udruženja obrtnika Pule.  Pusnu marendu koja će se sastojati od kobasica, kiselog kapuza, fritula ili kroštula predstavio je g. Zlatko Deskar iz Udruženja obrtnika Pula dok će za dobru kapljicu pobrinut Vina Benazić iz Pule.

U večernjim satima u utorak 21.veljače krivca za sve nedaće, pust, točnije pustnica nazvana Krizična Recesijanka, biti će spaljena nakon čitanja šentence u 19 sati na Velom Vrhu kod Gardelina.

Završno na manifestaciju Pulskog Karnevala obratila se u ime pokrovitelja Grada Pule Gđa. Ivana Sokolov, pročelnica za društvene djelatnosti i mlade koji su podržali ovu manifestaciju. Pročelnica je navela kako joj je drago što će tijekom drugog mjeseca biti bogat Karnevalski program u Puli s fokusom za  najmlađe te ujedno  sadržajem i za  odrasle maškare. Pozvala je sve da dođu u grad i da sudjeluju u Pulskom Karnevalu, te da na pusni dan pojedu što će nam spremati ugostitelji, i na kraju da svi zajedno spalimo pustnicu na Velom Vrhu.

U slučaju loše vremenske prognoze može doći do određenih izmjena u programu.

Više informacija o manifestaciji Pulski karneval može se pronaći na službenim stranicama TZ Pula, www.pulainfo.hr

Odgovori

Pin It on Pinterest