Raznolik program aktivnosti u Dječjem kreativnom centru

Po završetku dana blagdanskog veselja i prvog dijela zimskih praznika, Dječji kreativni centar u Puli nastavlja sa svojim aktivnostima u punom intenzitetu. Nakon uprizorenja predstave Crvenkapica, 28. siječnja 2023. u 18 sati, Teatar Naranča priprema predstave i u veljači, i to za najmlađe, ali i nešto veće gledatelje.

Prva na redu bit će predstava „Ježeva kućica”, uprizorenje poznatog djela Branka Ćopića. U predstavi igraju Majkl Mikolić, Katja Rabar, Irin Šime Rabar, Hana Schonfeld, Vlatka Rubil, Gea Gallo, Bruno Pendić i Alessia Vodopia. Režiju potpisuje Ranko Tihomirović, glazbu Davor Rocco, scenografiju Nella Radojičić – Nella Art, kostimografiju Laardesign – Renata i Ana Lea Janžić, a scenski pokret Katja Rabar.  Na koji način u Dječjem kreativnom centru „Po šumi širom, bez staze, puta, Ježurka Ježić povazdan luta“, pogledajte u subotu, 4. veljače u 18 sati.

Kako igrom prevladati razlike, pokazat će sestrične Beta i Tilly u predstavi „Priče iz čarobne kutije“ koja je na rasporedu u subotu, 11. veljače u 18 sati. Glumice Katja Rabar i Hana Schönfeld na duhovit će način uprizoriti poznate Ezopove basne „Kornjača i zec“, „Lisica i roda“ i „Poljski i gradski miš“, a u tome će im pomoći jedna čarobna kutija.

U predstavi „Prva ljubav“ glavni junak Branko suočava se sa svim lijepim i onim manje lijepim popratnim pojavama zaljubljenosti. Hoće li ih i kako prevladati, pogledajte u nedjelju, 12. veljače u 18 sati.

„Ah, ta lektira ne da mi mira“ naziv je 40 – minutne predstave koja govori o problemu sve većeg trenda manjka čitanja lektira i knjiga općenito, a na rasporedu je u subotu, 18. veljače u 18 sati.

Premijera predstave pod nazivom „Za kulturu pronti!“, za publiku iznad 15 godina, u organizaciji Scene 15 plus, održat će se 25. veljače u 20 sati, a progovara o tome kako izgleda kada se jedno istarsko selo kandidira za europsku prijestolnicu kulture.

Informacije o svim predstavama se mogu dobiti na broj 095/522-2505 te e-mail adrese teatar.naranca@gmail.com i scena15plus@gmail.com .

Studio za stvaralačke aktivnosti mladih Zaro, koji djeluje od 1991., i danas potvrđuje svoju uspješnost djelovanja pod vodstvom Linde Milani i suradnica Serene Bonassin, Snježane Igrutinović i Andreje Štifanić. Studio nudi brojne aktivnosti za djecu, mlade i odrasle poput zbora Zaro koji je podijeljen po dobnim skupinama, počevši od tri, pa do iznad 20 godina.

Tu su i programi sviranja sintesajzera, gitare i klavira te učenja solo-pjevanja i baleta. U studiju se mogu pohađati i dvije radionice – Glazbena stvaralačka radionica te Radionica mira za predškolsku djecu.

Studio za stvaralačke aktivnosti nalazi se u DKC-u na adresi Radićeva 22, a sve informacije o terminima održavanja programa mogu se dobiti na broj 099/406-4226 ili putem e-mail adrese info@zaro.hr

Odgovori

Pin It on Pinterest