U Dječjem kreativnom centru svečano otvoren Lidrano 2023.

Danas, 8. veljače 2023., u Dječjem kreativnom centru, svečano je otvoren Lidrano 2023.

Riječ je o manifestaciji literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva za učenike osnovnih i srednjih škola koja se održava diljem zemlje i to na nekoliko razina – gradskoj odnosno općinskoj, županijskoj i državnoj.

U ime Grada Pule smotru Lidrano 2023. otvorila je pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Elvira Krizmanić Marjanović.

„Posljednjih nekoliko godina se Lidrano održavao u vritualnom svijetu, ali ljudi su društvena bića i ništa ne može zamijeniti onaj osobni kontakt. Jednoga dana će ovi učenici koji se danas natječu možda biti poznati kniževnici, novinari, glumci i doista mi je drago što mentori razvijaju njihovu kreativnost“, rekla je Krizmanić Marjanović zahvalivši ravnateljima, mentorima i učenicima koji su se proteklih mjeseci trudili pripremiti program.  

Domaćin današnje manifestacije bila je pulska Osnovna škola Stoja čiji se ravnatelj Zoran Bjelopetrović u govoru prisjetio svojih školskih dana istaknuvši da je dan kada se održava Lidrano bio i ostao praznik kreativnosti i umjetnosti.

Smotra Lidrano obuhvaća individualne i grupne nastupe učenika osnovnih i srednjih škola dramsko-scenskog, novinarskog i literarnog sadržaja te školske radijske emisije i časopise. Iz današnjeg kulturno – umjetničkog programa stručno povjerenstvo odabrat će najbolje radove koji će nastaviti natjecanje na županijskoj razini.

Odgovori

Pin It on Pinterest