Maškarane radosti na Vodnjanštini počinju Karnevalom u petak

Karnevalsko ludilo primiče se svojem vrhuncu, za što je Grad Vodnjan-Dignano s partnerima pripremio niz programa kako bi poklade prošle u što veselijem ozračju.

Maškare će tako u petak, 17. veljače 2023., zavladati centrom grada – u 10 sati kreće Karneval u organizaciji Savjet mladih, s povorkom maškara i zabavnim programom u Trgovačkoj ulici i na Narodnom trgu.

U subotu, 18. veljače, od 17 do 19 sati u Domu mladih u Vodnjanu održava se Dječji maskenbal u organizaciji Zajednice Talijana Vodnjan, a u nedjelju, 19. veljače, također u Domu mladih od 17 do 19 sati, Dječji maskenbal u organizaciji DND-a Vodnjan. U nedjelju se održava i Dječji maskenbal u Galižani, s početkom u 17 sati, u organizaciji i sjedištu Zajednice Talijana iz Galižane.

Vrhunac ludorija je u utorak, 21. veljače, kada se po tradiciji spaljuje Pust. U Galižani će Pust, krivac za sve nevolje, biti spaljen na Rukometnom igralištu s početkom 18 sati, a u Vodnjanu na Narodnom trgu s početkom u 19.30 sati. Nakon toga, od 20 sati, u Vodnjanu slijedi koncert grupe Dellboys, koji su ljetos već dobro rasplesali i razdrmali vodnjansku placu.

U Peroju maškarane svečanosti zbog julijanskog kalendara završavaju kasnije. Tako u nedjelju, 26. veljače, s početkom u 13 sati počinju Maškare ili bele poklade, a u ponedjeljak, 27. veljače, tradicionalno Škođenje po Peroju i večera “Jaja s jajima”, sve u organizaciji DPC-a Peroj 1657.

Odgovori

Pin It on Pinterest