Započinje asfaltiranje Arsenalske, krajem veljače puštanje u promet!

Radovi na izvanrednom održavanju Arsenalske ulice u završnoj su fazi. Osim na izvanrednom održavanju sustava oborinske odvodnje, izvršeni su i radovi prilagodbe nogostupa osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, kao i radovi pripreme za uvođenje biciklističke staze na istočnom nogostupu, na strani bližoj stijeni i skloništima na bulevaru.

Izvršeno je i pranje kamenog zida na zapadnoj strani ulice kao i hortikulturno uređenje na orezivanju postojećih stabala platana i sadnja osam novih stabala. Uz planirane radove na Arsenalskoj, koje su pratile nepovoljne vremenske prilike, dodatno se uredilo i raskrižje s Bečkom i Polikarpovom ulicom gdje se izmješta pješački prijelaz radi povećanja sigurnosti pješačkog prometa.

Također, uređen je donji dio Rovinjske ulice ispred ulaza u skloništa te se upravo izvode radovi na popravku kamenog zida u blizini pješačkog mosta Uljanik.

Od sutra, 15. veljače 2023. počinju radovi na asfaltiranju Arsenalske ulice koji će se odvijati cijeli tjedan i bit će okončani do 20. veljače, nakon čega će se odvijati radovi na vraćanju oko 400 metara betonskih poklopnica bočnog odvodnog kanala i njihovom uređenju, budući da je bočni odvodni kanal očišćen te su na njemu izvedene preinake koje se odnose na sam prihvat oborinskih voda.

Osim toga, izvodit će se i radovi na obilježavanju biciklističke staze i oznaka na kolniku, kao i postava prometnih znakova.

Završetak svih radova planira se za 28. veljače 2023.g. kada bi navedena prometnica bila puštena u promet.

Odgovori

Pin It on Pinterest