Istra 1961 ostvarila veliku pobjedu protiv NK Osijeka!

ISTRA 1961 – OSIJEK 1 : 0

Foto: Arhiva

U sklopu 22. kola Istra 1961 ugostila je NK Osijek na svojoj Aldo Drosini. U Puli se igrala jedna doista sadržajna utakmica. Bilo je tu crvenog kartona, poništenoga pogodka, sudačke nadoknade od 12 minuta. Krenimo redom.

U prvome poluvremenu nije se moglo naslutiti da će utakmica postati toliko sadržajna, jer je prvo poluvrijeme bilo doista bez puno događanja. U 20′ Istra je pokušala preko Ercega no njegov pokušaj brani Malenica. Osijek je pokušao preko Omerovića u 39′ no Majkić brani njegov udarac.

U nastavku potpuno drugačija priča. Već u 47′ Frano Mlinar postigao je gol za Istru no VAR soba se oglasila te poništila pogodak zbog veoma malog zaleđa Ercega. U 53′ Marešić je “volejem” pokušao svladati golmana gostiju no on sa lakoćom brani. U 57′ vidjeli smo jedini gol na utakmici. Erceg je izborio visoku loptu, dodao Boultamu koji vraća za Ercega te postiže sa desetak metara pogodak za vodstvo. U 61′ gledali smo 10 minuta VAR odluke. Erceg je pao u kaznenom prostoru u situaciji koja se činila kao zakašnjeli start Žapera, no nakon 10 minuta VAR provjere glavni sudac utakmice Čuljak smatra da je to simuliranje Ercega za koji Ante dobija žuti karton. U 74′ Mierez je pokušao glavom no Majkić čuva domaća vrata. U 79′ Mierez dobija crveni karton nakon udaranja Ante Ercega. Nakon 102 minute igre Istra 1961 uspjela je sačuvati svoja vrata za velika 3 boda.

U idućem susretu Puljani idu u Šibenik gdje ih dočekuje istoimeni protivnik. Utakmica Šibenika i Istre 1961 igra se u petak, 24.02.2023. sa početkom u 17:00h.

Tablica nakon utakmice Istre 1961 i Osijeka:

NK Istra 1961: Majkić, Kadušić, Galilea, Marešić, Marin, Mlinar, Petrusenko, Caseres, Lisica, Erceg, Vuk

Za Istru 1961 još su nastupili: Boultam, Josipović, Mahmoud

NK Osijek: Malenica, Škorić, Žaper, Čeberko, Gržan, Nejašmić, Jugović, Bakić, Jurčević, Omerović, Mierez

Za Osijek još su nastupili: Živković, Špoljarić, leovac

Odgovori

Pin It on Pinterest