Dovršeni radovi na sanaciji zida na lokaciji stare klaonice na Stoji

Na lokaciji stare klaonice na Stoji početkom ove godine izvršeni su radovi na hitnoj sanaciji dijelova zida na kojem je uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta i djelovanja mora došlo do izbijanja dijelova kamenog zida na samom dodiru s morskim dnom.  Uslijed toga je zabilježeno ispiranje materijala i otvaranje dvije rupe, od kojih je jedna dopirala do samog morskog dna.

Radove po provedenom postupku nabave izvodi društvo Murgons iz Pule. Vrijednost nabave iznosi 9.249,12 eura s PDV-om. Radovi sanacije i plombiranja zida su dovršeni, a preostaje izvesti radove poravnanja terena na kotu okolnog tla.

Istovremeno na lokaciji u neposrednoj blizini započeli su radovi sanacije i dogradnje obalnog kamenog zida s ciljem njegove stabilizacije, osiguranja funkcionalnosti i produljenja vijeka trajanja, u svemu po uzoru na prijašnje stanje. Za realizaciju konstruktivne sanacije zida izrađen je troškovnik kojeg ovjerava ovlašteni projektant Zoran Šušulić, dipl. ing. građ.

Radove po provedenom postupku nabave izvodi društvo Roveria iz Juršići. Vrijednost radova iznosi 17.544,30 eura s PDV-om. Radovi bi trebali biti dovršeni do kraja ovog tjedna.

Odgovori

Pin It on Pinterest