U Dječjem kreativnom centru održan Lidrano 2023.

U Dječjem kreativnom centru 28. veljače 2023. godine otvorena je ovogodišnja županijska smotra LiDraNo 2023. čiji je domaćin bila Osnovna škola Vidikovac.

Lidrano je manifestacija za učenike osnovnih i srednjih škola koja se održava diljem države na općinskoj, gradskoj, županijskoj i državnoj razini, a prikazuje literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo učenika.

U ime Grada Pule Lidrano 2023. je otvorila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov.

„Nema ništa ljepše nego moći se kreativno izražavati i k tome se dobro zabaviti, a upravo je to i cilj današnje smotre. Grad Pula podržava i podržavat će ovako vrijedne manifestacije“, poručila je pročelnica Sokolov zahvalivši učenicima, mentorima i ravnateljima na trudu u pripremanju programa za smotru.   

Ravnateljica Osnovne škole Vidikovac Ana Bačić pozdravila je sve prisutne iskazavši zadovoljstvo što je Osnovna škola Vidikovac domaćin današnje manifestacije. Rekla je da od samog osnutka pa do današnjih dana škola njeguje suradnju, znanje, inovativnost, humanost, toleranciju i nenasilje te da joj je misija pružati učenicima priliku za različite vrste učenja u skladu s njihovim sposobnostima i interesima.

„Izvrstan primjer djelovanja u zajednici je poticanje literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva. Uvažavanje estetike i razvoj buduće publike važan je dio kulturnog društva“, rekla je ravnateljica Ana Bačić te poručila učenicima da budu svjesni uloge medija, snage pisane i izgovorene riječi, te da ustraju u svom naumu i prenose istinu.

Individualne i skupne nastupe učenika osnovnih i srednjih škola u literarnom stvaralaštvu, novinarskom stvaralaštvu, dramsko – scenskom nastupu i radijskim emisijama ocjenjivalo je stručno povjerenstvo koje će odabrati najbolje radove za nastavak natjecanja na županijskoj razini.

Odgovori

Pin It on Pinterest