Slobodan ulaz na “Jedriličarke s broda Maiden” u Kinu Valli

Ovoga petka, 10. ožujka s početkom u 12 sati u Kinu Valli prikazat će se inspirativni dokumentarni film „Jedriličarke s broda Maiden“ (r. Alex Holmes).

Film prati Tracy Edwards, koja je 1989. godine postala skiperica prve ženske posade u povijesti prekooceanske jedriličarske utrke Whitbread (danas poznate pod nazivom Ocean Race). Tracyin san o sudjelovanju u natjecanju nailazio je na brojne prepreke; njezini muški kolege nisu vjerovali da ženska posada može uspjeti, mediji su se kladili na njezin neuspjeh, a potencijalni sponzori su ju godinama odbijali bojeći se lošeg publiciteta u slučaju da ne prežive. Tracy je odbila odustati: stavila je svoj dom pod hipoteku, kupila rabljeni brod, okupila tim jedriličarki i uz podršku svoje izvanredne posade promijenila je svijet sporta.

Program se održava u suradnji sa Jedriličarskim klubom Delfin povodom noćne Full Moon regatte Pula koja započinje istog dana u 18 sati i koja će se moći uživo pratiti sa Riječkog gata pute ekrana. Jedna od zanimljivosti ovogodišnjeg izdanja je i da se dvije regate voze na Full Moon Sailing Spectacle Pula i to iz Opatije i Pirana te da će im regatni brod biti Tartana iz 1927. godine. 

Odgovori

Pin It on Pinterest