Humanitarna akcija tetoviranje i pirsanje „Za žene“

 Ove subote, 11. ožujka 2023. godine, DC Karlo Rojc od 10 – 20 sati

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula i ove je godine pripremio bogat  program povodom Dana narcisa 2023 s ciljem podizanja svijesti o važnosti  prevencije i ranom otkrivanju raka dojke te vođenju brige o vlastitom zdravlju.  

Program započinje u subotu 11. ožujka 2023. godine humanitarnom akcijom  tetoviranja i pirsanja “Za žene”, koju je samoinicijativno pokrenuo Matteo  Kociančić , pulski majstor tetovaže i vlasnik tattoo studija HOOD INK.  

Ljubitelji tetovaže i piercing-a moći će sudjelovati u humanitarnoj akciji u subotu od  10 do 20 sati u DC Karlo Rojc, na 5. katu (sjeverno krilo) gdje će im na  raspolaganju biti tattoo majstori Matteo Kociančić i Brane Doričić dok će za  piercing biti zadužena Donna Luisa Delbianco.  

Kako bi se obuhvatio što veći broj zainteresiranih tetovirat će se jednostavnije  tetovaže, te piercing ušiju i nosa. Sav prihod namijenjen je radu Kluba žena Gea  Pula koji provodi brojne programe podrške oboljelima od karcinoma dojke ali i drugih  malignih oboljenja. Pored humanitarnog dijela vrijednost ove akcije je i u mogućnosti  da se s porukama o važnosti preventivnih pregleda u prevenciji raka dojke i drugih  tumora dopre do mlađe populacije žena ali i muškaraca koji također obolijevaju od  ove bolesti.  

Program Dana narcisa nastavlja se 16. ožujka 2023. godine u 18,00 sati u  prostorima Zajednice Talijana u Novigradu gdje će predavanje o ranom otkrivanju  raka dojki održati onkolog dr.med. Mario Božac zajedno s višom medicinskom  sestrom Suzanom Forlani koja će voditi radionicu samopregleda dojki. Nastavlja se 

suradnja sa Srednjom školom u Bujama gdje će Suzana Forlani 16. ožujka održati  radionice samopregleda dojki za učenice i osoblje škole.  

Središnja aktivnost održat će se na pulskoj tržnici u subotu 25. ožujka od 9 do 13 sati  kada će se građanima tradicionalno dijeliti narcise i edukativne brošure uz glazbeni  program DJ MR.M (Emanuel Majetić), a u popodnevnim satima, od 16 do 19 sati  građani će info punkt Kluba Gea s narcisima, edukativnim materijalom i radionicom  samopregleda dojki moći posjetiti i u Max City Stoja. 

Građani koji u svojim vrtovima imaju narcise moći će ih donirati u petak 24. ožujka,  tijekom cijelog dana u prostoru Kluba Gea u Nobileovoj ulici 1.  

Kako je za dobro zdravlje uvelike zaslužno dobro raspoloženje i smijeh, ovogodišnje  Dane narcisa Gea Pula zaključit će hit komedijom “Casabianca” u nedjelju u  18,00 sati u Domu Hrvatskih branitelja Pula. Uz donaciju po izboru i  mogućnostima, karte za predstavu koje su ovaj put izrađene kao tuš kartice za  samopregled dojki, mogu se nabaviti u prostorijama Kluba Gea Pula u  Nobileovoj 1 svakim radnim danom od 09-13 sati, srijedom i od 17-19 sati.  Karte je moguće rezervirati i na e-mail: info@geapula.hr te podignuti na dan  predstave u Domu hrvatskih branitelja.  

Predstava je organizirana na inicijativu i uz veliku pomoć novinara HINA-e, voditelja  Radio Pule ali prije svega humanitarca Daniela Sponze uz suorganizatore Istarsku  županiju, Grad Pulu, Tehnomont d.o.o. i Implantantsko – protetski centar dr. Zlatko  Ćatović.  

Program Dana narcisa provodi se u sklopu projekta “Ne ću ben, hodi zajno” koji je  sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.  

“Ne ću ben, hodi zajno”  

Rak je izlječiv ako se na vrijeme otkrije.  

Odvoji 5 minuta svakog mjeseca i sama pregledaj svoje dojke.  Svake godine napravi ultrazvuk dojki.  

Ako si starija od 36 godina svake dvije godine napravi mamografiju.  

Brini se o svom zdravlju, jedi zdravo, budi fizički aktivna, izbjegavaj  alkohoh i duhanske proizvode.  Gea Pula pruža podršku: psihoterapeuta, onkologa, farmaceuta,  fitoterapeuta, savjetima o prehrani i prirodnim načinima održavanja  zdravlja, limfne drenaže i medicinskih vježbi, joge, FIT grupe, vježbama  disanja, kreativnim radionicama.

Odgovori

Pin It on Pinterest