Predavanje dr. sc. Anite Peti-Stantić: “Naš mozak, čitanje i mi”

Naš mozak, čitanje i mi” naziv je predavanja koje će dr. sc. Anita Peti-Stantić održati u utorak, 14. ožujka 2023. u 18 sati u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula (Kandlerova 39).

Ovo interaktivno predavanje s elementima radionice organizirano je u povodu obilježavanja Tjedna mozga te je namijenjeno svoj zainteresiranoj javnosti. Gošća Knjižnice govorit će o tome zašto ima smisla čitati u digitalnom dobu i na koji se način mozak razvija čitanjem. Specifično će biti riječi o tome zašto treba čitati raznoliko i slijediti interese mladih ljudi, a poigrat ćemo se i riječima i njihovim značenjima.

Profesorica Peti-Stantić je autorica više knjiga u izdanju Naklade Ljevak koje se sve bave čitanjem, i to knjige Čitanjem do (spo)razumijevanja: Od čitalačke pismenosti do čitateljske sposobnosti i suautorica, s kćeri koja je u vrijeme pisanja knjiga bila srednjoškolka, dviju knjiga pod naslovom Znati(želja): Zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove, i to odmah? i Putovanje u nepoznato: Zašto se bavim znanošću i kako je do toga došlo?Izrazito je zainteresirana za to da se čuje glas mladih i njihovi stavovi o čitanju.

Odgovori

Pin It on Pinterest