Predstavljanje zbirke pjesama Snježane Radetić “Privilegija leta”

Uoči Međunarodnog dana poezije, u ponedjeljak, 20. ožujka 2023. u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula bit će predstavljena zbirka poezije Snježane Radetić Privilegija leta.

Program počinje u 18 sati, a sudjelovat će novinarka i književna kritičarka Vanesa Begićautorica Snježana Radetić i grafička urednica Dea Curić.

Zbirka pjesama Snježane Radetić Privilegija leta u izdanju Biakove iz Zagreba. Poezija izrasla kroz propitivanja o vlastitom biću i potragama, padovima i letovima, o dosezima ljubavi. Urednica zbirke, književnica Darija Žilić, određuje ju kao poeziju “koja govori o potrazi za vlastitim glasom, identitetom, o strasti i ljubavi, odnosu prema voljenom, o složenim obiteljskim odnosima. A prije svega to je poezija o biću žene koja se posve otvara, daje svoju utrobu, svoje srce čitateljima”. Nadahnuta grafička oprema Dee Curić oslikava poetiku zbirke.

Ova zbirka pjesama, u izdanju Biakove iz Zagreba, donosi poeziju izraslu kroz propitivanja o vlastitom biću i potragama, padovima i letovima, o dosezima ljubavi. Urednica zbirke, književnica Darija Žilić, određuje je kao poeziju „koja govori o potrazi za vlastitim glasom, identitetom, o strasti i ljubavi, odnosu prema voljenom, o složenim obiteljskim odnosima“. Nadahnuta grafička oprema Dee Curić oslikava poetiku zbirke.

O AUTORICI: Snježana Radetić rođena je 1964. u Puli. Nakon osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u Poreču, upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer jugoslavistike i dodiplomski studij bibliotekarstva. Po završetku studija od 1990. radi kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u porečkoj srednjoj školi. Od 2017. vodi ustanovu u kulturi i cjeloživotnom obrazovanju. Pjesme su joj objavljene u Dometima, na portalima Čovjek-časopis i Astronaut.ba. Svojim je pjesmama 2021. i 2022. godine dospjela u finale Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. U listopadu 2022. objavljuje svoju prvu zbirku pjesama Privilegija leta.

Odgovori

Pin It on Pinterest