Puležani: saznajte kako do vlastite solarne elektrane!

Krajem ožujka, Puležani imaju priliku informirati se i savjetovati u vezi korištenja solarne energije u kućanstvu. U suradnji Grada Pule – Pola i Zelene energetske zadruge, u ponedjeljak, 27. ožujka u 17:30 sati u prostoru Zajednice Talijana Pula – Comunità degli italiani di Pola (Carrarina ul. 1) održat će se informativno predavanje Kako do vlastite solarne elektrane?. Predavanje je organizirano u sklopu projekta „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju (SEET)“, kojem je cilj povećati proizvodnju energije iz obnovljivih izvora i solarne energije u Hrvatskoj.

Osim upoznavanja s osnovama solarnih tehnologija, građani će kroz predavanje imati priliku detaljno upoznati administrativni proces do ugradnje solarne elektrane, saznati zašto je važno pravilno dimenzioniranje, kako izgleda način obračuna proizvodnje i potrošnje energije iz solarne elektrane, ključne dionike u procesu realizacije, dostupne prilike za sufinanciranje i druge ključne sadržaje.

Predavanje će održati Alice Šebina, članica stručnog tima Na sunčanoj strani, servisa Zelene energetske zadruge za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva. Sudionicima će prikazati cjelovitu sliku procesa realizacije i korištenja kućne solarne elektrane te im tako pomoći donijeti odluku o ulaganju – i to onom koje će im se dugoročno isplatiti.

Iskoristite ovu priliku za informiranje o ugradnji solarne elektrane, kao i da dobijete odgovore vezane uz specifične uvjete svog kućanstva!

PRIJAVITE SE ZA SUDJELOVANJE: https://forms.gle/3chmUGDwtoPokgzj7

Dodatne informacije o projektu „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“ te nadolazećim projektnim aktivnostima možete pratiti na službenoj web stranici www.dobraenergijaseet.hr.

Zajedno za zelenu Europu

Projekt „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“ financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u iznosu od 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Cilj projekta je povećati proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj.

Odgovori

Pin It on Pinterest