Potpisan Sporazum o suradnji između Grada Buzeta i HGK – ŽK Pula

Predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić i gradonačelnik Grada Buzeta Damir Kajin potpisali su Sporazum o suradnji. Sporazumom se uređuju međusobni odnosi dviju institucija u pogledu suradnje i razmjene gospodarskih informacija, a kako bi mogli djelovati kao servis istarskom gospodarstvu.

Dugogodišnja uspješna suradnja između HGK – ŽK Pula i Grad Buzeta na ovaj je način dodatno formalizirana, istaknula je predsjednica županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić. Novi Zakon o Hrvatskoj gospodarskoj komori u fokus rada županijskih komora stavio je i suradnju s jedinicama lokalne samouprave s ciljem zastupanja i promicanja interesa gospodarstva, naglasio je poslovni tajnik HGK – ŽK Pula Damir Sirotić.

Stoga se očekuje intenziviranje suradnje, posebice u vidu uključivanja HGK u rad povjerenstava i ostalih radnih tijela vezanih za izradu strategija, planova razvoja i oblikovanje gospodarskih mjera na području Grada Buzeta te ostalih oblika suradnje vezanih uz gospodarske aktivnosti.

Gradonačelnik Grada Buzeta Damir Kajin rekao je kako je zbog prerađivačkih kapaciteta Buzet jedan od posljednjih industrijskih gradova u Istri, ali i šire te iskazao zadovoljstvo postignutim rezultatima. Na području Grada otvoreno je gotovo 300 radnih mjesta, a primjetan je i porast poreznih prihoda. Gotovo da i nema gospodarskog subjekta u Gradu Buzetu koji nije povećao zaposlenost.

Intervencije hrvatske Vlade na cijenu električne energije omogućile su Gradu da zadrži najniže cijene javnih usluga, rekao je Kajin i potvrdio da su i ostale mjere imale značajan učinak. Iznio je i informacije o nizu aktivnosti koje Grad provodi u cilju podizanja kvalitete življenja stanovništva, ali i poboljšanja uvjeta u kojima gospodarstvenici i potencijalni investitori mogu djelovati.

Odgovori

Pin It on Pinterest