Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 2023. u Puli

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, Grad Pula zajedno s partnerima Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, Istarskim domovima zdravlja i Gradskim društvom Crvenog križa Pula priprema jutarnji prigodni program koji će se održat u četvrtak, 6. travnja 2023. godine na tri lokacije u gradu.

Na prvoj aktivnosti programa koji kreće od 10:00 sati na Gradskoj tržnici, djelatnici Istarskih domova zdravlja i Gradskog društva Crvenog križa Pula mjerit će tlak i šećer zainteresiranim građanima.

Druga aktivnost počinje u 10:30 sati na Trgu Portarata, gdje je predviđeno održavanje rekreativno umjetničkog programa „Vježbanjem do zdravlja“ na kojem će pulski kineziolozi održat dva treninga,  jedan s djecom vrtićkog uzrasta, te  članovima udruga građana. Ujedno, na Trgu Portarata će biti postavljen i štand na kojemu će djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije promovirat zdrav život, kretanje i dobrobiti pravilnih prehrambenih navika u cilju prevencije raznih bolesti te važnosti očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja. Program „Vježbanjem do zdravlja „ završit će u 12:30 sati.

Treća aktivnosti u sklopu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja koju organiziraju Grad Pula i Vijeće za prevenciju kriminaliteta održat će se u Zajednici Talijana Circolo s početkom u 13:30 sati gdje će se održat dva predavanja o prevenciji i očuvanju fizičkog i mentalnog zdravlja.

Teme:

  1.  „Tjelesna aktivnost i zdravlje“ – predavanje –  doc. dr.sc. Stanislav Peharec
  2. „Mentalno zdravlje – aktualno stanje i izazovi“ – predavanje – Helena Mitrović – Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije

Pozivaju se građanke i građani na sudjelovanje u svim organiziranim aktivnostima,  te da na taj način učine nešto dobro za svoje zdravlje.

Odgovori

Pin It on Pinterest