ATLETSKI KLUB SPEKTAR NAJUSPJEŠNIJI KLUB U HRVATSKOJ

AK Spektar proglašen je najuspješnijim atletskim klubom za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj za 2022 godinu.

Jučer je u Zagrebu održana skupština Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom (HASOSI) na kojoj su prisustvovali predstavnici AK Spektra iz Pule, Katja Kuketić kao predsjednica Kluba i Ivan Radešić, trener.

Spektar koji je Paraatletsku ligu 2022 završio kao viceprvak Hrvatske, uz najboljeg juniora Massima Ivetu, te vice prvakinju Hrvatske Jelenu Vuković, te puno osvojenih medalja i novih državnih rekorda koji su ostvarili Emilio Zonta i Dino Brozan, te brojnih dobrih nastupa svih ostalih članova Kluba.

Nastupili su i na međunarodnom atletskom prvenstvu u Sloveniji, te kao Klub zauzeli drugo mjesto.

Spektar danas čini 25 sportaša plus 4 malih sportaša što ga čini i najbrojnijim paraatletskim Klubom u Hrvatskoj, sa oko 15 volonotera.

U svojstvu trenera su Katja Luketić i Ivan Radešić, te kao pomoćna trenerica Katarina Polić.

Pred sportašima je Prvenstvo Hrvatske koje će se održati 22 i 23.04.2023 godine u Puli, u organizaciji Spektra , i to već četvrti put za redom.

“Veoma sam ponosna na svakog ponaosob, počevši od sportaša, trenera, asistenata, volontera, liječničkog tima, donatora i sponzora.

“Velika je čast biti najboji paraatletski klub u Hrvatskoj proglašen od krovne organizacije HASOSI-a, ali i velika obaveza, dokazati i u 2023 godini da smo to zaslužili, pa isto tako opravdati ovo veliko priznanje i bitj još bolji.

Ovu godinu započeli smo sa još 3 nova sportaša, a sve zajedno imamo 5 novih sportaša za klasifikaciju.

Sezona tek počinje, vjerujem u upornost svakog od njih, čestitke svima.” – rekla  nam je Jelena Vuković, dopredsjendica AK Spektra iz Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest