U tijeku izrada rampe za osobe s invaliditetom kod tržnice na Verudi

Nakon uređenja stepenica i platoa u Tomasinijevoj ulici u Puli, u blizini tržnice Veruda, na inicijativu Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, Grad Pula je krajem 2022. godine započeo postupak nabave platformskog lifta. Njime će se savladati visinska razlika od 190 centimetara kako bi osobe s invaliditetom na najbrži i najkraći način pristupile tržnici i Trgu kralja Tomislava.

Po provedenom postupku nabave platformskog lifta s ponuđačem Inko centar d.o.o. Zadar u veljači ove godine potpisan je ugovor za dobavu i montažu u vrijednosti od 30.692,15 eura s PVD-om.

Zbog specifičnosti samog lifta i njegove tehničke karakteristike naručen je građevinski projekt prilagodbe terena za montažu kao i elektrotehnički projekt instalacija lifta.

Građevinski radovi na izradi rampe, dužine 4 metra kojom će osobe s invaliditetom moći pristupiti platformskom liftu započeli su 30. ožujka 2023. godine, a izvodi ih građevinski obrt Edo gradnja.

U tijeku je i prikupljanje ponuda za elektrotehničke radove, koji će uslijediti nakon dovršetka građevinskih radova, kao i nabava za izradu i montažu rukohvata na navedenoj rampi.

Odgovori

Pin It on Pinterest