U ponedjeljak 10. 4. 2023. Vazmeni ponediljak u Šantaduru

Foto: centar Šantadur

Idućeg će ponedjeljka, 10. travnja 2023., medulinski centar Šantadur nakon zimske stanke ponovno otvoriti svoja vrata svim mještanima i posjetiteljima.

Na Uskršnji ponedjeljak, u dvorištu i na zelenoj površini Šantadura održati će se drugu godinu za redom događaj „Vazmeni ponediljak u Šantaduru“ kojim organizator, udruga Sakramenski u medulinskom društveno-kulturnom centru želi okupiti mještane i posjetitelje svih generacija u zajedničkom, obiteljskom i međugeneracijskom druženju sa suncem i tradicijom.

Okupljanje je predviđeno od 13.30 sati uz kafelić dobrodošlice, a u nastavku popodneva će se od 14 do 15 sati održati vazmene tradicijske igre za male i velike tijekom kojih će se svi moći okušati u „hitanju u jaja“ (igri u kojoj se jaja gađaju kovanicama), trci u vrećama i potrazi za čokoladnim jajima. Za najmlađe će potom biti održana (od 15 do 16.30) kreativna tradicijska lutkarska radionica za koju u Šantadur dolaze iznimne i drage gošće iz Udruge Puppeta Pula. Sudjelovati mogu djeca od 4 godine nadalje samostalno ili ako mlađi, u pratnji roditelja.

U 16.30 na rasporedu je izbor NAJ medulinske turte odnosno pince te ovim putem poziv svim šinjorama i šinjorinama da sa sobom u Šantadur donesu pripremljen uskršnji kolač te sudjeluju u ovom „slatkom“ natjecanju. Naravno, dobrodošle su i turte muških ruku djelo, a svi će moći međusobno podijeliti svoje recepte te u zajedničkoj degustaciji odabrati najbolju pincu, odnosno medulinsku turtu.

Za kraj događaja predviđen je zajednički objed – popodnevna „vazmena ma-ren-DA!“ koju će pripremiti vrijedne mještanke, članice i volonterke Udruge Sakramenski. Organizatori i posjetitelji ovogodišnjeg „Vazmenog ponediljaka u Šantaduru“ kao prava velika obitelj sjesti će zajedno za stol u sjeni stoljetnih kestena te uživati u veselim, šarenim i zdravim jelima, međugeneracijskom druženju i lokalnoj tradiciji i vazmenim običajima.  

„Veselimo se ponovnom susretu i druženju u Šantaduru!“ u pozivu svim mještanima i posjetiteljima poručuju organizatori, ističući da su zahvaljujući financijskoj podršci Općine Medulin svi sadržaji i aktivnosti u sklopu događaja besplatni te su za najbolje sudionike igara i izbora najbolje pince predviđene prigodne nagrade.

Odgovori

Pin It on Pinterest