Najavljena manifestacija “Hoditi i zdravi biti ” i konferencija “Zajedno s Vama do zdravlja” u 2023. godini

Grad Pula sudjelovao u predstavljanju sedme javnozdravstvene pješačke manifestacije koja će se održati u deset istarskih gradova i konferenciji o zdravim životnim stilovima 

U četvrtak, 13. travnja 2023. godine u prostorima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije održana je tiskovna konferencija najave javnozdravstvene manifestacije “Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando” i konferencije “Zajedno s nama do zdravlja”.

Na tiskovnoj konferenciji u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije sudjelovali su predstavnici Istarske županije, Gradova Buja, Buzeta, Labina, Novigrada, Pazina, Poreča, Pule, Rovinja i Vodnjana.

U ime Grada Pule konferenciji se odazvala zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić, koja je pozdravila prisutne u ime Grada Pule, te zahvalila organizatorima i istarskim gradovima na sudjelovanju u ovoj hvalevrijednoj zdravstvenoj manifestaciji.

„Sretna sam što ćemo nakon tri pandemijske godine održati zdravstvenu manifestaciju “Hoditi i zdravi biti”, kojoj je cilj promocija zdravog stila života te prevencija pretilosti koja je posljedica sjedilačkog načina života, koji je nažalost sve više prisutan u našem društvu, a koji može uzrokovati različite kronične bolesti. Ono što je zabrinjavajuće je da prema današnjim statistikama, svako šesto dijete pretilo što je posljedica nezdrave prehrane i manjka tjelesne aktivnosti. Veseli me što su se ove godine pridružili ovoj manifestaciji Gradovi Vodnjan i Novigrad, a Grad Pula će održati pješačku manifestaciju kao i većina istarskih gradova u subotu, 22. travnja 2023. godine te ovim putem pozivam sve naše sugrađanke i sugrađane da nam se pridruže u tradicionalnoj  manifestaciji “Hoditi i zdravi biti “, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Konferencija “Zajedno s Vama do zdravlja” posvećena je primjerima dobre prakse u promociji zdravih stilova života i intervencijama u zajednici, a održat će se u četvrtak, 20. travnja 2023. godine u Multimedijalnom centru u Rovinju.

Pješačka manifestacija odvijat će se ove godine u svih deset gradova u Istarskoj županiji,  u većini gradova u subotu, 22. travnja 2023. godine,  a u Pazinu 19. travnja. Kao i svake godine za sudionike će biti osigurana okrjepa i promo materijali.

U tjednu u kojem se odvija manifestacija od 17. do 21. travanja 2023. godine u gradovima će biti organizirani dodatni sadržaji, tjelesne aktivnosti i/ili motiviranja građana za odaziv na pješačenje.

U Puli se pješačenje odvija u subotu, 22. travnja 2023. godine, a kreće se u 10 sati, okupljanje i start su u Ulici Veruda ispod Doma za starije Alfredo Štiglić. Na startu će biti podijeljene majice. Cilj pješačenja je Bunarina, gdje je za hodače osiguran kuhani grah.

Pozivamo građanke i građane da se kao i ranijih godina priključe pješačenju u što većem broju, kako bi kroz tjelesnu aktivnost u prirodi učinili korake prema zdravlju.

Odgovori

Pin It on Pinterest