Privode se kraju radovi uređenja parka Nimfej kod Karoline

Ovih se dana privode kraju radovi na uređenju parka Nimfej u blizini pulskog Amfiteatra. Naredni tjedan, od 17. do 21. travnja planirano je asfaltiranje dijelova površina uz park. Riječ je o prilagodbi nogostupa i dijela parkirališta Karolina novom izgledu parka.

Grad Pula u suradnji s trgovačkim društvom  Pula Herculanea, privodi kraju radove na uređenju parka Nimfej. Radovi se izvode uz stručni arheološki  nadzor, a sukladno projektu koji je izradila tvrtka URBIS 72 d.o.o.

Naime, prva faza radova izvedena je 2019./2020. instaliranjem podne dekorativne rasvjete od strane tvrtke Zanitel d.o.o. te su radovi, s obzirom na poznate okolnosti uvjetovane pandemijom COVID 19, privremeno obustavljeni.

Provedenom javnom nabavom tvrtke Pula Herculanea d.o.o., radove na uređenju hortikulturnog dijela i sustava za zalijevanje, dobila je tvrtka Floreo d.o.o. iz Osijeka. Vrijednost radova je 58.246,63 eura bez uključenog PDV-a.

Radovi obuhvaćaju postavljanje parkovnih rubnjaka, a pritom su sačuvana sva stabla koja se u parku nalaze (crnika, tisa, cedar). Posadit će se i živa ograda od fotinije prema parkingu Karolina. Što se tiče ukrasnog bilja, tu će biti abelija, patuljasti tobirovac i lonicera. Ovakvo uređenje zasigurno će dati dodatnu vrijednost ovom posjećenom gradskom parku.

Odgovori

Pin It on Pinterest