HGK – Županijska komora Pula organizirala studijski posjet i terensku nastavu

U sklopu EU projekta KLIK Pula, HGK – Županijska komora Pula organizirala je za srednjoškolce i osnovnoškolce studijski posjet i terensku nastavu.

Učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula na studijskom posjetu u Bujama imali su priliku na primjerima iz prakse naučiti o radu putničkih agencija, Turističke zajednice Grada Buja, ali i organizaciji i načinu poslovanja luksuznih objekata kao što su San Servolo Resort & Beer Spa te San Canzian Village & Hotel.

Direktor u resortu San Canzian Bruno Šarić istaknuo je kako je za pružanje pravog doživljaja svakom gostu i za vrhunsku uslugu potrebno puno ulaganja, posebice u razvoj zaposlenika koji će u tome svemu pronaći svoje zadovoljstvo i potencijalni razvoj karijere. Kadrove u hotelijerstvu i ugostiteljstvu potrebno je unaprijediti i pružiti im priliku da se izgrade. Mladim osobama koji se školuju u turizmu jako je važno omogućiti da imaju kvalitetnu praksu, mentorstvo kod poslodavaca, i ugodnu radnu atmosferu koja budi interes kako bi se izgradili u prave profesionalce.

Pristup gostu, kompetencije zaposlenika i beskompromisni rad na kvaliteti usluge ili proizvoda određuju pojedini turistički proizvod, zaključio je Šarić.

Učenici osnovnih škola iz Pule (Veruda, Vidikovac i Centar) te Medulina i Fažane posjetili su hotel i vinariju Meneghetti Wine Hotel & Winery u Balama. Pod geslom „Posjeti tvrtku – upiši struku“ učenici s upoznati s mogućnostima rada u turizmu i ugostiteljstvu kako bi ih se usmjerilo da biraju upravo te obrazovne smjerove pri upisu u srednju školu.

Direktor operacija Filip Božić istaknuo je kako je Meneghetti započeo s radom sa samo četiri sobe, a sada se prema kriterijima Fodor’s Finest Hotel Award svrstava u jedan od 92 najbolja hotela na svijetu sa 58 jedinica.

Rad u turizmu može biti izvrstan izbor karijere za one koji uživaju raditi s ljudima, svakodnevno učiti nove vještine i biti dio dinamičnog radnog okruženja. Pritom rad u samom hotelu nudi mnoštvo prilika, samorazvoj, razvoj karijere i omogućuje razvoj mnogih vještina koje se mogu primijeniti u drugim područjima života ili buduće karijere. Ova industrija je uzbudljiva jer ne postoje dva ista dana, poručio je Božić osnovnoškolcima. Kroz hranu i interakciju s ljudima budi se emocije u njima, a to je poanta hotelijerstva.

Podsjetimo, svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma – KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja. Naglasak se stavlja na usavršavanje i osposobljavanje ljudskih potencijala sukladno potrebama tržišta rada te na promociju upisa zanimanja iz turističko-ugostiteljskog sektora

Nositelj projekta KLIK Pula je Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula,  a HGK – ŽK Pula jedan je od partnera projekta.

Odgovori

Pin It on Pinterest