Grad Pula domaćin 17. Koordinacije grado/načelnika – Učinkovita organizacija JLS

Skup u Puli okupio je vodeće ljude s područja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije

Veliki broj lokalnih čelnika s područja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije u srijedu, 19. travnja 2023. godine se okupio na tradicionalnoj, ovaj put 17. Koordinaciji grado/načelnika – Učinkovita organizacija JLS u Puli. Koordinaciju je u hotelu Park Plaza Histria ispred Grada Pule kao pokrovitelja skupa otvorio zamjenik gradonačelnika Pule Bruno Cergnul, a prisutni su potom tijekom različitih predavanja Libusoft Cicomovih stručnjaka doznali sve aktualnosti relevantne za njihov rad.

„ Pozdravljam vas u ime Grada Pule i svoje osobno. Ponosni smo što ste upravo grad Pulu odabrali za održavanje 17. Koordinacije grado/načelnika, te vam želim dobrodošlicu i da se osjećate ugodno u našem gradu. Vrlo rado smo prihvatili da se kao pokrovitelj i aktivni sudionik uključimo u rad Koordinacije, a želim istaknuti da je Grad Pula već godinama primjer dobre prakse u uvođenju elektroničkog poslovanja i transparentnosti, ali i uspješnog upravljanja sustavima kvalitete. Također, Grad Pula se uključio u pilot projekt Udruge gradova „Zajedničko planiranje proračuna“, kreiran na temelju iskustava u provedbi participativnog budžetiranja europskih gradova, kako bi građane izravno uključio u postupak kreiranja proračuna te zajedničkog planiranja proračuna. U ime Grada Pule i svoje osobno želim organizatorima i sudionicima uspješan i ugodan rad“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

Na Koordinaciji je riječi ponajviše bilo o novoj Uredbi o uredskom poslovanju i onome što ih vezano uz to čeka, ali i kako dobiti NIAS autentifikaciju i ostvariti puni potencijal e-Usluga. Također, uz brojne ostale teme stručnjaci su informirali sudionike kako JLS-ovi mogu iskoristiti puni potencijal digitalizacije, a bilo je riječi i o skrivenim opasnostima novog Naputka o transparentnosti potrošnje na eSavjetovanju, te novinama u javnoj nabavi.

Proljetni skup, koji su organizirali Libusoft Cicom i Udruga gradova, i ovaj put je dokazao da je razmjena iskustava kroz neposredan kontakt i druženje od izuzetne važnosti i koristi za svakog sudionika.

Odgovori

Pin It on Pinterest