LEVAN BEACH HOTEL u INK-u 20. i 21. travnja!

Foto: Manuel Angelini

Za velik broj ljubitelja  kazališta  koji su propustili premijerni blok izvedbi predstave LEVAN BEACH HOTEL, INK Gradsko kazalište Pula reprizira predstavu u dodatna dva termina, 20. i 21. travnja 2023. u 20 sati.

O predstavi:

AUTORSKI TIM

AUTORI TEKSTA: Michael i Susan PARKER

PRILAGODBA NA LIŽNJASKU ČAKAVICU: Marilena DUŽMAN

REDATELJ, PRIJEVOD TEKSTA: Jasminko BALENOVIĆ

IGRAJU

Irena Tereza PRPIĆ

Valter ROŠA

Linda KLIMAN

Romina VITASOVIĆ LUČIĆ

Vini JURČIĆ

Dominik DOLENC

Luka MIHOVILOVIĆ

RIJEČ REDATELJA

“GLEDATI, UŽIVATI, RAZONODITI SE”.

Raditi, zapravo osmisliti i režirati, predstave poput ove, dakle Levan Beach Hotel, uvijek pružaju i profesionalno i osobno zadovoljstvo susreta kazališne riječi, glumačkog umijeća i realizacije inscenacije. Kad je k tomu, sve to zajedno ujedno i rad na Čakavskoj sceni, uz angažman  “vlastitih” kazališnih snaga, scenski adrenalin i kazališni entuzijazam postaju zadovoljstvo, gotovo savršeno, idealno promišljanja kazališnog djelovanja.

Naravno, time i odgovornost “za uspjeh” predstave postaje veća. Sve te energetske silnice kazališnog djelovanja objedinjene su u radu na ovoj predstavi, i s lakoćom, upravo “zarazno” prelaze na publiku, jer to je prije svega živahna, vesela, razigrana i  komunikativna komedija. Takvi epiteti, koji prvo padaju na pamet, gledateljima jamče lepršavu i vedru predstavu. Predstavu valja gledati, u njoj uživati, razonoditi se, i naposljetku zrcalno prepoznati i vlastite “prednosti i mane”, sve one djeliće života kojima se smijemo i veselimo, s optimizmom promatramo, a pokatkad i možda pokupimo poneku ideju iz komedije, eventualno “rješenje” za podnošljiviji i bolji život.

Predstavu valja gledati, u njoj uživati, razonoditi se, ponovimo još jednom, jer je nemoguće i nepotrebno, u ovom kratkom predstavljanju, ispričati sve peripetije, zamjene, zabune, zavođenja i obrate, koji se uporno događaju u predstavi. Već sam naslov komedije Levan Beach Hotel, očito s mjestom radnje u hotelu, ali ne bilo kakvom hotelu, već određenom i namjenskom hotelu za vjenčanja, na Čakavskoj sceni dovoljan je izazov i mamac za dolazak u kazalište.

Odgovori

Pin It on Pinterest