Uspješno provedena eko-akcija u Barbarigi povodom Dana planeta Zemlje

Želimo vas obavijestiti o uspješnoj eko akciji koja se održala u subotu 15. travnja 2023. godine Barbarigi, u kojoj su sudjelovali volonteri DVD-a Vodnjan, članovi festivala Escape the city, eko-aktivisti Grada Vodnjana, djelatnici Contrade d.o.o. i Grada Vodnjan-Digano, vijećnici Nezavisne liste Edi Pastrovicchio i IDS-a zajedno sa građanima Grada Vodnjan-Dignano i njegovim gostima.

Želimo istaknuti važnost ovakvih akcija i apelirati na sve građane da se uključe u čišćenje i očuvanje našeg okoliša. Cilj ove akcije bio je očistiti područje od uvale Marić do starog mola u Barbarigi pri čemu je sakupljeno i očišćeno 1460 kg mješanog komunalnog otpada te skrenuti pozornost javnosti na važnost brige za okoliš i očuvanje našeg grada čistim i zdravim za život.

Zahvaljujući zajedničkom radu i trudu svih sudionika, uklonjene su velike količine otpada, a posebno želimo apelirati na građane koji svojim djelovanjem stvaraju ilegalne deponije da će se takva i buduća ilegalna odlagališta nadzirati video nadzorom, a za koje su predviđene i adekvatne sankcije.

Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj eko akciji i pokazali da se zajedničkim snagama može postići puno. Nastavimo brinuti o našem okolišu i zajednički ga čuvati za buduće generacije.

Odgovori

Pin It on Pinterest