U Puli se održava Savjetovanje upravitelja nekretninama

Obradit će se niz tema interesantnih za svakodnevni rad upravitelja uz panel rasprave i razmjenu iskustva

Savjetovanje upravitelja nekretninama koje se ove godine održava u Puli od 19. do 21. travnja 2023. godine u hotelu Park Plaza Histria, okupilo je više od dvjesto pedeset upravitelja, organizatora i sponzora. Ovaj događaj, koji se organizira svake godine, predstavlja najznačajniji godišnji susret koji okuplja upravitelje iz cijele Hrvatske pa i regije, a ove je godine domaćin Grad Pula.

„Pozdravljam vas u ime Grada Pule i svoje osobno. Zadovoljni smo što je Savjetovanje upravitelja nekretninama ove godine smješteno na jug Istarskog poluotoka u prekrasan grad Pulu. Stoga je posebna čast da je nakon petnaestak godina Pula ponovo domaćin ovoga značajnoga skupa koji kroz edukacije, rasprave, panele, olakšava rad upraviteljima, budući da se suvlasnici, njihovi predstavnici, ali i upravitelji stambenih zgrada susreću s nizom problema. Pula je grad bogate povijesne i spomeničke baštine čija stara gradska jezgra obiluje vrijednim građevinama od kojih su mnoge nagrizene zubom vremena. Kako bismo osvježili izgled staroga grada Grad Pula je pokrenuo projekt uređenja gradskih fasada Dolcevita, putem kojeg je u 2022. godini sufinancirana obnova pročelja na šesnaest zgrada za koje je Grad Pula osigurao gotovo pola milijuna eura. Time je uspješna suradnja s upraviteljima, koji potiču stanare na prijavu i obnovu građevina, urodila plodom. U ime Grada Pule i svoje osobno želim organizatorima i sudionicima uspješan i ugodan rad“, naglasio je zamjenik gradonačelnika Pule Bruno Cergnul na otvorenju Savjetovanja.

Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatske gospodarske komore i Grada Pule te uz sudjelovanje nekih od njih. Organizatori skupa su Udruga Upravitelj, turistička agencija Euro Asap Tours, a domaćin je Castrum Pula 97 koji je ujedno jedan je od osnivača Udruge Upravitelj, koja okuplja gotovo sve značajnije upravitelje u Hrvatskoj.

Na Savjetovanju će se obraditi niz tema interesantnih za svakodnevni rad upravitelja uz panel rasprave namijenjene prvenstveno razmjeni iskustva. Dio Savjetovanja bit će rezerviran i za novi Zakon o upravljanju i održavanju zgrada koji je u najavi.

Višegodišnje iskustvo održavanja Savjetovanja, pokazalo je da ovakav skup ima brojne prednosti jer se redovito obrađuju zanimljive teme iz područja upravljanja nekretninama, raspravlja se o zakonskim regulativama s gostima i stručnjacima Ministarstava, Fonda, predavačima s Fakulteta, a to je i ujedno prilika za bolje međusobno upoznavanje i razmjenu iskustava.

Odgovori

Pin It on Pinterest