„Priča o velikom pulskom divu“ u Dnevnom boravku Rojca

Izložba „Priča o velikom pulskom divu“ učenika Tehničke škole Pula organizirana u sklopu Festivala znanosti otvara se u ponedjeljak 24. travnja u 13 sati u Dnevnom boravku Rojca.

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti, koji se održava od 24. do 29. travnja, učenici Tehničke škole Pula priredili su izložbu o brodogradilištu Uljanik pod nazivom „Priča o velikom pulskom divu“. Otvorenje izložbe bit će u ponedjeljak 24. travnja u Dnevnom boravku Rojca u 13 sati. 

Učenici Tehničke škole Pula kroz svoje radove pričaju priču o brodogradilištu Uljanik, donose pregled najvećih brodova izgrađenih u Uljanikovim halama, te ilustriraju važnost ovoga brodogradilišta za Pulu i njene stanovnike. Na zidovima Dnevnog boravka Rojca tako ćemo moći vidjeti i crteže „Svjetlećih divova“ koji su smješteni na otočiću Uljanik u pulskom zaljevu i prava su atrakcija i prepoznatljiva vizura Pule.

Izložba se otvara u ponedjeljak 24. travnja u 13 sati, otvorena je do 29. travnja, a može se posjetiti radnim danom između 9 i 21 sati.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklade Kultura nova.

Odgovori

Pin It on Pinterest