Gradsko vijeće Pule jednoglasno odlučilo o laureatima javnih nagrada i priznanja u 2023. godini

Gradsko vijeće Pule na sjednici održanoj u utorak, 25. travnja 2023. godine jednoglasno je donijelo odluke o dobitnicima ovogodišnjih nagrada i priznanja koje će im biti uručene na predstojećoj Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pule 5. svibnja.

Nagrada Grada Pule bit će dodijeljena voditeljici galerije Cvajner Gorki Ostojić Cvajner, koja je umjetničkim izražajem, organizacijom i sudjelovanjem u kulturnim događanjima i projektima na unapređenju i razmjeni kreativnih ideja, dala je izniman doprinos promociji umjetnosti i kulturnog života u Puli.

Grb Grada Pule dobiva kadet pulskog kickboxing kluba Planet sport Ivano Čelić  za iznimna postignuća na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni i osvojenu titulu Svjetskog prvaka 2022. godine u „Light contact” kategoriji te svjetsku broncu u disciplini „Pont fight“, čime je dao značajan doprinos razvoju sporta i ugleda Grada Pule.

Povelja Počasni Građanin Grada Pule dodjeljuje se admiralu Vladimiru Baroviću, posthumno, u znak sjećanja na čovječnost, simbole razuma, otpora i suživota. Time čuvamo uspomenu na jednog od najvažnijih pojedinaca u Puli na početku Domovinskog rata 1991. godine koji se snažno protivio zapovijedima za razaranje Pule.

O prijedlogu da Povelja Grada Pule ove godine bude dodijeljena Građanskoj inicijativi za Lungomare, nakon poduže i oštre rasprave, tek 4 vijećnika glasala su „za“, 3 su bila protiv, dok je 10 vijećnika bilo suzdržano te se ove godine ovo javno priznanje neće dodijeliti.

U nastavku sjednice usvojena su izvješća o izvršenju Programa građenja i Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godinu, koje je predstavila p. o. pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Anja Ademi.

Gradonačelnik Filip Zoričić vijećnicima je podnio izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine koje je Gradsko vijeće primilo na znanje.

Odgovori

Pin It on Pinterest