Raspored INK-a Pula za prvi tjedan svibnja!

U utorak, 2.5. u 20 sati

„DRAGA PRIČA“  BOŽIDARA KUNCA

Muzička akademija   Sveučilišta Jurja Dobrile Pula

U povodu 120- te obljetnice rođenja skladatelja Božidara Kunca, predstavnika hrvatskog impresionizma   (1903. Zagreb – 1964.Detroit, Michigan,SAD),   predstavit će se i izvesti klavirske kompozicije iz albuma „Mlado lišće“ op.20.

Sudjelovat će  studenti Studija Glazbene pedagogije Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule iz klase mr. art. Elde Krajcar Percan, uz podršku u prezentaciji projekta izv. prof. dr. sc. Lade Duraković.

Gošća koncerta: Letizia Ulika Roce, violina

slobodan ulaz

Trajanje: 45 minuta

___________________________________________________________________________

U srijedu 3. 5. u  20 sati                       

FRANCAMENTE           

Koprodukcija sa Zajednicom Talijana Pula

Autorski projekt Petre B. BLAŠKOVIĆ

Franca Rame, jedna od najvećih ikona aktivističkog kazališta, društva, satire, feminizma, politike, gotovo bolne komedije, lojalnosti ideji, beskompromisnoj borbi za vlastite ideale, žrtva licemjernog društva koji se boji istine, centar je ovog autorskog projekta koji ne vraća na scenu samo neke od njenih autorskih tekstova napisanih s mužem Dariom Foom, već priča i priču jednog života posvećenom dostojanstvu života.

Francamente… Iskreno. U životu i na sceni, na televiziji i u parlamentu… Nema razlike gdje se govori .  RIJEČ KAO SLOBODA,   kao udisaj bez kojeg se ne može …ne bismo mogli moći…

Trajanje: 70 minuta

U petak, 5.5. u  11 sati

DAN GRADA PULE    

GRAD PULA                      

Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Pule i dodjela godišnjih nagrada

___________________________________________________________________________

U subotu 6. 5. u 20 sati

RASTANCI                             

Drama HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka    

Potresna i beskompromisna priča o cjeloživotnoj ljubavi, koja se bavi najkompleksnijim i najsuptilnijim vezama među ljudima, koje nikad do kraja ne razumijemo ali zbog kojih živimo. „Oni se žele, tjelesno i strasno, svaki put kad se vide, bez obzira na to što mu je ona u jednom trenutku željela baciti solnu kiselinu u lice, ali nije, jer se bojala da će mu oštetiti oči, u koje je i dalje zaljubljena. Bez obzira na to što mu je ‘smjestila’ razvod, jer je znala da će ga to razbjesniti, jer nema više ‘legitimitet’ za neobavezno zavođenje. I na kraju, oni se žele i bez obzira na to što je među njima deset drugih žena“, rekla je Mani Gotovac o likovima romana uoči njegova izlaska 2019. godine.

AUTORICA: Mani GOTOVAC
REDATELJICA: Anastasija JANKOVSKA
IGRAJU: Tanja Smoje, Janko Popović Volarić, Jelena Lopatić, Damir Orlić, Leonora Surian Popov, Denis Brižić, Romina Tonković, Deni Sanković, Jasmin Mekić, Ana Marija Brđanović, Mario Jovev, Ivna Bruck, Sabina Salamon, Dora Čiča, Martin Grđan, Tino Trkulja, Sanjin Janjatović

Trajanje:  60 minuta

Odgovori

Pin It on Pinterest