Održan 5. Susret zborova ”Višeglasni zagrljaj”

U subotu, 29. travnja 2023. godine, u prostoru Europskog centra za mir i razvoj UN-a, održan je jubilarni 5. po redu Susret zborova “Višeglasni zagrljaj” – prijateljski koncert zborova u organizaciji pulskog Mješovitog pjevačkog zbora Cantus PoPuli te uz potporu Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule. Uz domaćine, koji djeluju pod vodstvom dirigentice i osnivačice Tatjane Merkl, nastupili su i Vokalna skupina “Umole” iz Pićna te Mješoviti pjevački zbor “Gimpl” iz Ravne Gore.

Susret zborova se od 2017. godine tradicionalno održava u tjednu u kojem se obilježava Dan Grada Pule i zamišljen je kao ugodno glazbeno druženje posvećeno svim ljubiteljima glazbe te kao glazbeni poklon Gradu Puli i njenim stanovnicima.

Domaćini i njihovi gosti su tijekom ovog događaja, čiji je program vodila Rafaela Perić, publici priredili zaista raznolik i zanimljiv repertoar. Prvi su nastupili domaćini koji su svojim karizmatičnim i energičnim nastupom još jednom pokazali zašto su u manje od 10 godina djelovanja ostavili tako snažan trag na zborskoj sceni. Njihov repertoar sastojao se od istarskih skladbi (“Stari malin” i “Da se ne zatare”) i popularnih pjesama (“Sve će to, mila moja, prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš”, “Iz jednog pogleda” i “Titanium”).

Nakon domaćina pozornicu je preuzela Vokalna skupina “Umole” iz Pićna, koja je osnovana sredinom svibnja 2022. godine, a njihova voditeljica je Jadranka Celić Bernaz, inače članica MPZ Cantus PoPuli. “Umole” su svojim samouvjerenim i emotivnim nastupom ostavili publiku bez daha, a njihov repertoar sastojao se od duhovne glazbe (“Bliže, o Bože moj”, “Milost” i “Soon Ah Will Be Done”), folklorne glazbe (“Istarski ples” i “Cetina”) te doo wopa (“Lollipop”).

Čast posljednjeg nastupa večeri pripala je Mješovitom pjevačkom zboru “Gimpl” iz Ravne Gore pod dirigentskom palicom Žakline Majetić Mufić. Zbor djeluje od 2003. godine, a njihovo se dugogodišnje iskustvo itekako osjetilo u njihovom nastupu, kao i činjenica da iza sebe imaju brojne nagrade. Ova dobro uhodana i simpatična ekipa, koja okuplja pjevače svih generacija, priredila je publici jedan zaista sjajan nastup s uistinu raznolikim repertoarom. Uz zborske aranžmane popularnijih skladbi (“Nocturno”, “Je Veux” i “Stand By Me”) tu su bile i odlične folklorne izvedbe (“Kad ja pođoh na bembašu” i “Moja diridika”), a uz zboraše i dirigenticu svakako valja istaknuti i fenomenalne solistice Ivana i Mateja Pleše te korepetitoricu Ninu Simčić.

Odgovori

Pin It on Pinterest