Uklanjanje stabla ladonje na raskrižju Splitske i Kolodvorske ulice

Sudionike u prometu molimo za pojačani oprez pri prometovanju tim dijelom grada

U sklopu redovnog održavanja, djelatnici Pula Herculanee će po izdanom nalogu Grada Pule, danas 4. svibnja 2023. godine ukloniti trulu i potencijalno opasnu ladonju koja se nalazi na raskrižju Splitske i Kolodvorske ulice.

Na ladonji je tijekom posljednjeg nevremena pukla grana koja je otvorila dio debla, te je otvoren put truleži i narušena statika stabla. Iz tog razloga odlučeno je da se stablo ukloni s ciljem postizanja sigurnosti svih sudionika u prometu i izbjegavanja nastanka štete. Zamjenska sadnja je obavljena u obližnjem parku prije mjesec dana.

Radovi će se izvoditi uz povremeno propuštanje i zaustavljanje vozila,  te sve sudionike u prometu molimo za pojačani oprez pri prometovanju tim dijelom grada.

Također, u sklopu redovnih održavanja u srijedu, 3. svibnja 2023. godine u ovoj zoni izvršeno je uklanjanje suhog brijesta. Na žalost, postoji još nekoliko potpuno suhih stabala koja će se u narednom periodu ukloniti u Kolodvorskoj ulici i Parku Franje Josipa I. Do sušenja je došlo uslijed napada holandske bolesti brijesta, koju uzrokuju fitopatogene gljive mješinarke iz roda Ophiostoma, a koje su u nekoliko navrata uzrokovale sušenje brijestova na širem području Europe.

Odgovori

Pin It on Pinterest